Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“...

публикувано на 26.04.24 в 08:51

Асеновград представи още 3 спортни обекта за финансиране

Асеновград представи още 3 спортни обекта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Ще бъде ремонтиран Градският плувен басейн, който се захранва с минерална вода. Прогнозната инвестиция за това е в размер на 1,5..

публикувано на 26.04.24 в 08:21

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да..

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира..

публикувано на 26.04.24 в 06:24

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за..

публикувано на 25.04.24 в 14:02