Делото за въздуха на Пловдив - в Смолян

В 10.30 часа тази сутрин в Смолянския окръжен съд се очаква да започне първото съдебно заседание от разглеждането на колективния иск за „мръсния въздух“ в Пловдив. Искът е предявен от Фондация „Асоциация за европейска интеграция и права на човека” и се..

публикувано на 11.09.13 в 08:51

„Медея – майка ми” предлага Сцена на кръстопът

В програмата на фестивала „Сцена на кръстопът” тази вечер в Градския дом на културата ще се играе спектакълът „Медея – майка ми”. Постановката е на театрална работилница „Сфумато” под режисурата на Иван Добчев и Маргарита Младенова. Спектакълът има..

публикувано на 11.09.13 в 06:57

Младежкият православен център „Чисти сърца“-Смолян набира доброволци

Младежкият православен център „Чисти сърца“ към катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ обяви нов прием на деца и ученици за различните творчески групи по вероучение и клуб „Защо?”, хорово пеене, приложно творчество, изобразително изкуство и клуб „Деца..

публикувано на 11.09.13 в 09:26

Речта на селския крал звучи на "Сцената"

Премиерата на спектакъла “Речта на селския крал” ще се състои тази вечер в Камерната зала на театъра в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”. Пиесата е на Румен Леонидов, а режисурата – на Елин Рахнев. Единствената роля в постановката е поверена на..

публикувано на 12.09.13 в 07:42

Религиозна беседа в новия храм в ЖР "Тракия"

Беседа на тема „Ролята на Църквата в съвременното училище” ще се проведе днес от 11 часа в новия храм на кв. “Тракия” „Преображение Господне”. Инициативата е на Пловдивската митрополия и на ПУ „Паисий Хилендарски”. Лектор ще бъде доц. Маргарита Загарова,..

публикувано на 12.09.13 в 07:39

Избират директор на пловдивската опера

Осем души ще се конкурират за поста директор на Държавна опера-Пловдив. Конкурсът е днес в Министерството на културата. Председател на комисията е професор Георги Костов. До избор на нов директор се стигна, след като Пламен Тасев напусна поста в..

публикувано на 12.09.13 в 07:36

Делото за мръсния въздух в Пловдив тръгна в Смолян

Смолянският окръжен съд даде ход на колективния иск за „мръсния въздух“ в Пловдив. Искът е предявен от Фондация „Асоциация за европейска интеграция и права на човека” и се основава на доклад на Европейската агенция по околната среда, според които, в..

публикувано на 11.09.13 в 17:03

Птичи тор от Ягодово обгазил Пловдив

При днешната проверка по сигнали за неприятни миризми експерти от РИОСВ-Пловдив установиха, че причина за миризмата е наторяване на земеделски земи, обработвани от Иван Стоилов, в землището на с. Ягодово. По информация от него наторяването с птичи и..

публикувано на 11.09.13 в 16:45

Уволниха директорката на ФА "Родопа"

Със заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов е освободена от длъжност директорът на Фолклорен ансамбъл „Родопа” Мария Кисьова, съобщиха от общината. На нейно място до провеждане на конкурс ще бъде назначена Златина Узунова. Мотивите на Мелемов са..

публикувано на 11.09.13 в 13:28

Миризма - фантом души пловдивчани

Десетки сигнали за зловоние в Пловдив изпратиха пловдивчани. По разказите им в районите Централен, Южен и Тракия непоносимата миризма на нечистотии се усещала в късния следобед вчера и през цялата нощ. Засега проверките, които прави пловдивската..

публикувано на 11.09.13 в 12:18