30- милионният заем отива във ВАС

Жалбата на областния управител Венцислав Каймаканов срещу 30 млн. заем, който общината иска да изтегли, е отхвърлена като недопустима от магистратите на Административния съд в Пловдив. {audio} Това съобщи кметът Иван Тотев по повод решение на..

публикувано на 04.11.13 в 11:46

От 7 ноември затварят източното платно на моста до УХТ

Започна пълна реконструкция на най-големия мост над река Марица – този на бул. „Васил Априлов”. Това е първият основен ремонт на съоръжението от неговото построяване преди 35 години. Кметът на Пловдив Иван Тотев даде началото на строително -..

публикувано на 04.11.13 в 12:29

Студентските протести не са проблем на МОН

Студентските протести и контрапротести не са проблем на Министерство на образованието, коментира в Пловдив заместник-министърът Атанаска Тенева. Според нея протестите са въпрос на гражданска позиция от всеки един човек и ведомството няма да работи по..

публикувано на 04.11.13 в 13:02

От БСП зависи свикването на извънредна сесия за Тотевгейт

15 общински съветници досега са подкрепили искането за извънредно заседание на Пловдивския ОбС, инициирано от групата на НИЕ, заради изтеклите в медиите записи на кмета Иван Тотев. За насрочването му по закон са необходими 17 подписа. До момента..

публикувано на 04.11.13 в 13:12

Общината обяви промоция за издаването на разрешителни на такситата

От една на две години се удължава срокът на разрешителното за извършване на таксиметрови услуги в Пловдив, съобщи заместник – кметът Александър Държиков. Така на практика се намалява и размерът на таксата, която до момента беше 160 лева на година...

публикувано на 04.11.13 в 13:38

Тръгна делото срещу екскмета на Куклен и вицето му

Заради използване на СРС-та делото срещу бившия кмет на Куклен Димитър Сотиров стартира при закрити врати в Пловдивския окръжен съд. Той и заместникът му Иван Апостолов са обвинени в злоупотреби с обществено положение. Обвиненията засягат договорите за..

публикувано на 04.11.13 в 13:42

5000 жители на Карлово се подписаха в защита на Куршум джамия

Община Карлово е внесла в Пловдивския апелативен съд жалба срещу решението на Окръжните магистрати за връщането на Куршум джамия на Главното мюфтийство, съобщи в Пловдив кметът на общината Емил Кабаиванов. {audio} Сградата, заедно с градинката и..

публикувано на 04.11.13 в 14:02

Второ протестно шествие на студентите, ще блокират Тунела

Пловдивските „ранобудни“ студенти организират протестно шествие по централните улици на града. То ще тръгне от Ректората, ще прекоси улица "Иван Вазов" и ще премине през централната пешеходна зона до аптека „Марица и от там по булевардите „6..

публикувано на 05.11.13 в 08:06

Лекар от ТЕЛК с условна присъда за поискан подкуп от 300 лева

Пловдивският окръжен съд наложи условна присъда от 2 години затвор с четиригодишен изпитателен срок на 69-годишния доктор Марин Маринов за поискан подкуп от пациент. Освен това лекарят е лишен от право да участва като член или председател в комисии при..

публикувано на 04.11.13 в 16:59

Момчето, проболо свой съученик,обжалва задържането си

16-годишният Иван Генчев, който намушка с нож съученика си Искрен Ангелов, се изправя пред Апелативния съд с молба да бъде освободен от ареста. Преди седмица той бе оставен зад решетките, а прокуратурата му повдигна обвинение в опит за убийство...

публикувано на 05.11.13 в 09:15