Чистенето, миенето и зимната поддръжка на Пловдив ще струват над 100 млн. лв

Над 89 и половина милиона лева без ДДС /89 582 476/ ще струва сметопочистването, разделното събиране, транспортирането на битовите отпадъци, машинното почистване и миене на Пловдив, както и зимното поддържане, според обявената днес обществена поръчка...

публикувано на 23.07.24 в 14:19

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари. "В близките два дни няма опасност пожарът в Гърция да..

публикувано на 23.07.24 в 14:17

Комисия описва щетите от пожарите в община Калояново

Община Калояново създаде комисия, която описва щетите от пожарите миналата седмица.  Социалните работници са в контакт с всички пострадали и събират информация за конкретните нужди на всяко домакинство.  Предстои да бъде организирана и дарителска..

публикувано на 23.07.24 в 13:01

Задържаха 3-ма мъже, ограбили турски граждани на АМ "Тракия"

Полицията в Пазарджик задържа 3-ма столичани, ограбили турски граждани на АМ „Тракия“. В неделя вечерта в полицейските управления на Септември и Пазарджик е получена информация за извършени две кражби от паркирани леки автомобили.  Возилата били..

публикувано на 23.07.24 в 11:40

56-годишен мъж е причинил пожара край Овчеполци

56-годишен мъж е задържан заради пожара, унищожил сухи треви край пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен в понеделник. Според разследването той е предизвикал инцидента по невнимание.  Мъжът от Овчеполци е вторият задържан за пожари в Пазарджишка..

публикувано на 23.07.24 в 11:11

Калин Стоянов благодари на чужди огнеборци, помагали срещу пожарите

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари.  Срещата ще се състои на летище Пловдив, съобщават от МВР. Чешките и испанските..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

НАП продава транжорна в Асеновград

Националната агенция за приходите продава на търг с тайно наддаване транжорна в Асеновград и идеални части от поземлен имот.  Фабриката се състои от основна сграда със застроена площ от 532.30 кв. м. и пристройка с хладилни камери. Имотът се намира в..

публикувано на 23.07.24 в 10:37

Търсят се специалисти в 40 професии, няма мотивирани хора

Кои ще са най-търсените кадри от работодателите в Пловдивска област през следващите 12 месеца и в предстоящите от 3 до 5 години, показва проучване на Агенцията по заетостта. То бе представено на заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния..

публикувано на 23.07.24 в 10:19

Момчето, оцеляло след инцидента с мълния в Балкана, е добре

Оцелялото при инцидента в Стара планина 13-годишно момче е в добро състояние. Това съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.  В Стара планина издирват баща и дете, ударени от мълния Детето беше докарано в здравното заведение с..

публикувано на 23.07.24 в 09:27

Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав

Дело в Административен съд Пловдив този следобед ще гледа жалбата на Ели Корбетова срещу проведено общо събрание на Горнослав в началото на месеца. На него жителите решиха да не допускат концесия на кариера над Горнослав, за фирма „Запрянови-03“.  В..

обновено на 23.07.24 в 08:14