Откриха паметна плоча на героя от войните генерал Иван Хубенов

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев откри паметна плоча на генерал-майор Иван Хубенов (1894 - 1966), поставена на родната му къща в първомайското село Караджалово.  Той поздрави присъстващите от името на министъра на отбраната Атанас..

публикувано на 23.05.24 в 13:21

Арестуваха трима младежи, отглеждали канабис вкъщи

Трима младежи на възраст между 18 и 21 години са арестувани за отглеждане и притежание на наркотици в панагюрското село Попинци.  При акция на криминалисти от Панагюрище били претърсени къщите, в които живеели момчетата. В една от тях разследващите..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" -..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха за днес жълт предупредителен код за интензивни валежи.  Силен дъжд се очаква за няколко области, сред които са  близките Пазарджик, Стара Загора и Смолян.  Предупреждението за..

обновено на 23.05.24 в 06:36

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова..

публикувано на 22.05.24 в 16:47

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Електробуси ще пътуват по градските линии в Асеновград

7 нови електрически автобуса ще закупи община Асановград след като к метът д-р Христо Грудев подписа договор за финансиране на проект „Внедряване на екомобилност в община Асеновград и изграждане на велоалеи на територията на община Садово“...

публикувано на 22.05.24 в 13:56

Оперираха успешно момичето, прегазено от млада шофьорка в Сопот

15-годишната Никол, която бе блъсната от 18-годишна шофьорка в Сопот на 7 май, е била оперирана успешно. Близо 5 часа е продължила операцията на таза й, каза пред Радио Пловдив бащата на момичето Иван Радуйчев. "Операцията беше вчера, продължи..

публикувано на 22.05.24 в 13:02