Кристиан Вигенин и Веска Ненчева водят изборните листи на БСП за Пловдив

Националният съвет на БСП определи водачите на листи за участие на коалиция „БСП за България” в предстоящите избори за 48-ото Народно събрание.  Решението е прието със 105 гласа „За”, 0 гласа „Против” и 5 гласа „Въздържал се”. За Пловдив..

обновено на 05.08.22 в 20:07

Започва ремонтът на още една отсечка от Околовръстно шосе

Ремонтът ще стартира следващия вторник, 9 авуст. Тога ще започне работа и по 11 километров участък от пътя Пловдив – Садово. Участъкът от Околовръстното шосе е от колелото на Пазарджишко шосе до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и..

публикувано на 05.08.22 в 16:51

Оставиха в ареста шофьора, буйствал в КАТ-Пловдив

Александър Паталенски, който във вторник следобед буйства в двора на КАТ-Пловдив, остава в ареста. Това реши състав на районния съд,  след като прокуратурата поиска мярка  за неотклонение постоянно задържане под стража.  Припомням, че 49-годишният..

обновено на 05.08.22 в 16:05

Протест блокира за час пътя Смолян - Мадан край Рудозем

Протестиращи от десет села по Елховското корито блокираха за един час пътя за Рудозем.  В протеста се включиха кметовете и  недоволни хора от всички селища.  Причината е лошото състояние на пътя Рудозем – Пловдивци, който не е ремонтиран от 12 години...

публикувано на 05.08.22 в 15:04

Нов водопровод с пет пъти по- голям дебит ще захранва Червен

Днес започна строителството на нов хоризонтален дренаж и водопровод за допълнително водоснабдяване в с. Червен.  В Червен живеят 830 души, които се снабдяват вода от два източника с недостатъчен дебит от малко на 1 литър в секунда.  Очаква се новото..

обновено на 05.08.22 в 14:44

Решават дали шофьорът, който буйства в КАТ-Пловдив, да остане в ареста

Пловдивският районен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянно задържане в ареста на  49-годишния шофьор, който във вторник следобед буйства в двора на КАТ-Пловдив.  Там той опита да пререгистрира колата си, но заради съмнителното..

обновено на 05.08.22 в 13:59

Ангел Стоев вече търси място за работа на двете пловдивски РИК

На официална церемония Ангел Стоев пое за трети път Областната администрация в Пловдив. Той подчерта, че управлението му ще почива на принците, обявени още през първия му мандат - професионализъм, прозрачност и почтеност.  Областният управител..

обновено на 05.08.22 в 13:42
Емил Хумчев очаква Стефан Сабрутев за церемонията по предаване на властта

Скандал на церемонията по приемането на властта в Смолян

Предаването и приемането на властта в областната управа на Смолян на практика се провали, след като новоназначеният служебен областен управител Стефан Сабрутев не дойде за символичната церемония. Обявеният час от екипа на досегашния областен управител..

обновено на 05.08.22 в 13:21

Новите областни управители встъпват в длъжност

От днес официално встъпват в длъжност новите областни управители на областите Пловдив, Пазарджик и Смолян.  Ангел Стоев за 3-ти път оглавява областната управа в Пловдив, Трендафил Величков се връща начело на областната администрация в Пазарджик, а..

обновено на 05.08.22 в 10:25

Животът преди избори не трябва да спира, ще работим за това

"Задачата не само на служебното правителство или на областните управители е да направят така, че животът да не спре заради изборите", коментира в предаването "Точно днес" новият областен управител на Пазарджик Трендафил Величков. Сред първите си..

публикувано на 05.08.22 в 10:24