Грипът си тръгва от Смолянско

Отменя се грипната епидемия в Смолянска област разпоредените противоепидемични мерки, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Смолян след заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ.  Отчетено е рязко снижение на заболеваемостта в..

публикувано на 13.02.20 в 15:36

Улиците между ул. "Богомил" и бул. "Христо Ботев" са еднопосочни

Всички 15 улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“  вече са еднопосочни.  Промените са съобразени с Генералния план за организация на движението, обясни директорът на общинското предприятие..

публикувано на 13.02.20 в 15:03

Започна строежът на нов завод край село Кадиево

Компания за ремонт на селскостопанска техника ще вложи 2 милиона евро в предприятие на територията на село Кадиево. Заводът ще бъде разположен на площ от 10 декара в местността „Гьола“ и в него ще работят 20 души. Кметът на община „Родопи“ Павел..

публикувано на 13.02.20 в 15:01

21 000 лева за култура и още 10 000 за спорт за асеновградските села

Всички села в община Асеновград да получават по равен брой средства за провеждане на културни събития, а от списъка да отпаднат двата градски квартала Горни и Долни Воден.  Това предложиха кметовете на населените места на среща с представители на..

публикувано на 13.02.20 в 14:44

В Пещера арестуваха баща, ударил първокласник в училище

Полицията в Пещера задържа за хулиганство мъж, който ударил първокласник в училище.  По първоначалните данни в сградата на местно основно училище влязъл мъж, който въпреки намесата на охранителя се насочил към един от кабинетите. Влизайки вътре, той..

обновено на 13.02.20 в 14:00

В "Родопи" ще борят незаконните сметища с мобилни патрули

Патрули ще обикалят селата на община „Родопи“, за да контролират да не се образуват незаконни сметища. Кметът Павел Михайлов уточни, че патрулите ще бъдат мобилни и ще имат право да глобяват. Те ще заработят в най-скоро време, тъй като все още не е..

публикувано на 13.02.20 в 13:43

Кметът си купи билет, валидира го и одобри теста на линия 25

Кметът Здравко Димитров одобри старта на безкондукторното таксуване по линия 25 на градския транспорт и изрази увереност, че системата е напълно приложима.  Димитров направи този извод след като си купи целодневен билет от автомат на спирка до..

публикувано на 13.02.20 в 12:11

9 години затвор за 68-годишната жена, удушила съпруга си

9 години затвор получи Веска Хаджиева за убийството на съпруга си Костадин Хаджиев в пловдивското село Труд преди 1 година. 68-годишната жена ще изтърпи наказанието си при първоначален строг режим. На 13 януари Веска удушила 74-годишния си..

публикувано на 13.02.20 в 12:10

Ново партньорство на УХТ дава шанс за работа на студентите у нас

Университетът по хранителни технологии в Пловдив вече е член на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Партньорството дава възможност завършващите студенти да бъдат насърчавани да изберат реализация в български компании.  Висшето..

публикувано на 13.02.20 в 11:14
Тамер Бейсимов, зам. кмет на Асеновград

Асеновград предупреди две села временно да не ползват вода от реката

Община Асеновград предупреди две села временно да не ползват вода от река Чепеларска. Причината е сигнал до общинска администрация за замърсяване водите й. Той е бил препратен към Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейнова..

публикувано на 13.02.20 в 09:49