Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Терзийски: Обстановката по границата с Турция е изцяло под контрол

Снимка: БГНЕС

Драстично е намалял миграционният натиск по българо-турската граница през последното денонощие. В момента обстановката по границата с Турция е изцяло под контрол, заяви в Елхово директорът на Главната дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

През последните 24 часа 256 души са се опитали да преминат нелегално българо-турската граница, задържани са 22, арестуван е и един трафикант. От днес в помощ на граничните полицаи са командировани и 40 военнослужещи и високопроходима техника, която ще се използва за превоз в труднодостъпни места в района на Странджа. Според дирактора на Национална полиция Христо Терзийски, взетите в момента мерки са достатъчни и не се очаква ескалация на напрежението.

Ние считаме, че ситуацията е нормална. При положение че около нас ври и кипи, колегите работят и със зелените униформи, и със сините униформи, и оперативните работят, и разследващите полицаи, тук има командировани в момента четирима разследващи полицаи от четири областни дирекции, и експерти също, каза Христо Терзийски. 

От началото на годината на българо-турската граница са задържани над 15 000 нелегални, опитали са се да влязат над 23 000.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Няколко хиляди бежанци се приближават към Одрин с намерение да достигнат до границата с ЕС

Напрегната остава обстановката в района на Одрин, където от няколко дни се струпват хиляди мигранти с намерение да преминат от Турция в Гърция. По-рано днес валията на Одрин заяви, че властите няма да позволят на мигрантите да пресекат границата. До..

обновено на 18.09.15 в 18:34

Премиерът на Хърватия: Страната няма капацитет да приема повече бежанци

Хърватските власти затвориха границата си със Сърбия заради увеличения бежански поток. Премиерът Зоран Миланович заяви, страната не може да бъде приемен център за мигрантите, т.нар. hot spot, и започна транспортирането им към унгарската граница. По..

обновено на 18.09.15 в 17:30

Борисов: България е готова да се справи с определената европейска квота за бежанци

Има много силен миграционен натиск с тежки ситуациии, затова се надявам на предстоящото в сряда извънредно заседание на Европейския съвет, да се вземе категорично решение как да се повлияе политически върху източника на проблема,който е в Сирия. Това заяви..

публикувано на 18.09.15 в 14:55