Петър Ганев

През 2022 г. се очаква най-висок икономически растеж, близо 5%

Рекордна инфлация от 7,8% за миналата година отчете НСИ. Последно такова повишаване на цените беше регистрирано през 2008 година – в навечерието на световната икономическа криза. Икономистът от Института за пазарна икономика Петър Ганев заяви, че сега..

публикувано на 19.01.22 в 09:48

Румен Радев доказа, че не може да бъде уплашен, нито купен

„Предизвикателствата пред президента Румен Радев при втория му мандат ще бъдат свързани със сигурност с изключително сложната вътрешна и международна обстановка, във всяко едно отношение – пандемия, енергийна криза, усложнени военно-политически..

публикувано на 19.01.22 в 09:29
Коста Филипов

Добри са знаците от Северна Македония, но да внимаваме

Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски се договориха  да се формират работни групи в няколко области -  инфраструктурата, икономиката, търговия, сътрудничество между бизнес общностите, образование и култура и..

публикувано на 18.01.22 в 16:11

Профсъюзът на медсестрите готви масови протести

Синдикатът на българските медицински сестри настоява за спешна реформа в българското здравеопазване, тъй като състоянието, в което се намира то в момента е в основата на високата смъртност в страната.  От профсъюза  са изпратили писма до всички..

обновено на 18.01.22 в 12:24
д-р Аспарух Илиев

Интензивните ковид легла са разумен критерий за мерките

Използването на интензивните легла като критерий за анти-ковид мерките е разумен ход, но ние трябва да направим статистика как ще се променят те до 10-14 дни“. Това каза д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията по инфекции в Университета в..

обновено на 18.01.22 в 11:21

Заповедта на МЗ слага прът в колелото на зимния туризъм

След последните здравни рестрикции  - ще свърши ли зимният туристически сезон преди да е започнал  и дали от сектора са готови отново на протести  коментира в програма "Точно днес" Еньо Енев, заместник-председател на Българската хотелиерска и..

обновено на 18.01.22 в 11:20

Диалогът е пътят за решаване на проблемите ни с РСМ

Решаването на проблемите между двете държави не е въпрос на конкретен акт на дълъг политически процес и диалогът е единственият път за намиране на решение.   Това каза в интервю за програма "Точно днес"  международният анализатор Любомир..

обновено на 18.01.22 в 11:19

Облагородяват паркове в община „Родопи”

Кметът на община „Родопи” Павел Михайловподписа  договор с Държавен фонд „Земеделие“ за изграждане и реконструкция на туристическа инфраструктура в селата Брестник, Крумово и Първенец. По проекта ще бъде поставен и информационен център в село..

публикувано на 18.01.22 в 11:19

Отдавна България няма политика за земеделието

Заседание на тематичната работна група гледа българския стратегически план за земеделие. Една от най-конфликтните теми е таваните за субсидиите в следващия програмен период. „Темата е много парлива. Най-вече затова, че така е представена. Ако..

публикувано на 17.01.22 в 16:32

От КТ "Подкрепа" предлагат по-дълга междусрочна ваканция

„ При над 5% отсъстващи учители в училищата организацията на учабният процес става много трудна и дори невъзможна задача . А имаме случаи с 15% отсъствия на учители – болни или поставени под карантина “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Юлиян..

публикувано на 17.01.22 в 15:54
Подкасти от БНР