В аптеките е напрегнато! Пазете ни!

Никога не е имало такова извънредно напрежение в аптеките , каза Димитрия Стайкова председател на Регионалната фармацевтична асоциация. В аптеките сме подложени на натиск, от една страна от пациентите, които искат да се..

публикувано на 23.03.20 в 16:52

Българинът се справя по- добре в трудни времена

Приехме ветото на президента и отхвърлихме двата оспорени текста в Закона за извънредното положение - за регулация на цените и срещу невярните новини. съобщи за Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той заяви, че вотът е бил очакван,..

публикувано на 23.03.20 в 14:47

Кметът на Стамболийски затваря болницата в града от 25-ти март

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев въвежда по-строги мерки, защото жителите не спазват наложените ограничения във връзка с извънредното положение. " Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат..

публикувано на 23.03.20 в 11:58

Сблъсъците между президент и правителство ще продължат

Наблюдаваме пореден сблъсък между президент и правителство.Той се състои не във акта на налагане на вето на част от текстовете на Закона за извънредното положение, защото имаше абсурдни неща, които бяха гласувани в петък в пленарна зала,..

публикувано на 23.03.20 в 10:01

Има начини да "излъжем" съзнанието в период на изолация

Как психологически да се справим със социалната дистанция и къде можем да намерим безплатна психологическа помощ? Психологът Елена Атанасова ще даде отговор на тези въпроси. Тя работи в Комплексния онкологичен център- Пловдив и е доброволец в БЧК...

публикувано на 23.03.20 в 09:41

"За" затваряне на "Столипиново", но при необходимост

Етикетът  ромски махали , който се поставя, е несериозен. В тях живеят  хора, определящи се като  турци от български произход, а ромите са много малко.Всички те са български граждани, заяви общинският съветник от ДПС и лидер на общинската организация..

публикувано на 20.03.20 в 16:27

Силната имунна система е свързана с добри мисли

Астрологът д-р Светла Балтова в деня на пролетното равноденствие пожела: Здраве, сила и живот, младост и красота. Въпреки ограничителните условия трябва да бъдем по-предпазливи в проявите си навън, но обърнати навътре, защото сега връзката с..

публикувано на 20.03.20 в 13:08

Блокиране на етническите квартали е погрешен подход

Асен Колев, експерт по етническите въпроси заяви за Радио Пловди, че подходът в ромските махали е погрешен. Този модел стартира в Нова Загора, като блокирането на цели квартали не е редно.   Друг е въпросът, че хора, които нарушават изискванията..

публикувано на 20.03.20 в 11:23

Работим с всички болници, за да се справим

Взети са всички мерки и денонощно работим с директорите на болниците в Пловдив и областта за изготвянето на стройна организация при тази извънредна ситуация.  Това заяви в ефира на Радио Пловдив областният управител Дани Каназирева.    Тя уточни, че..

обновено на 20.03.20 в 11:04

Доброволците от формирование "Пловдив112" помагат на хората

Георги Влайков, председател на Доброволно формирование „Пловдив 112“, коментира организацията на работа в условията на обявената извънредна ситуация за борбата с коронавируса. Нашето доброволно формировани, което е най-голямото от този тип, за..

публикувано на 20.03.20 в 10:29