Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 декември

Най-добрият приятел на никулденските шарани
Снимка: Явор Цонев / „Фейсбук“

В следникулденското морското предаване днес ще чуете:

Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София. Подобно проучване се прави за първи път у нас и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при консумацията на риба и рибни продукти. Общо 13 проби са изследвали специалистите, като в три от тях те откриват завишение, в пъти по-голямо от разрешеното, обясни за Радио Варна Сергей Иванов от „Активни потребители”. Резултатите от проучването ще коментира и Йордан Господинов от Асоциацията на производителите на рибни продукти БГФИШ.

200 хиляди лева са необходими за довършването на Паметника на моряка във Варна. Това съобщи за РВ капитан Димитър Димитров от фондация „Морски съдби“. Той допълни, че се очаква решение на Варненския общински съвет, който да одобри отпускането на 100 хиляди лева за доизграждането на паметника.

По публикацията работи: Валери Великов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Старата сграда на „Радио Варна”

В „Гравитация нула“ на 26 юли

В „Гравитация нула“ на 26 юли 2024 година с Мартин Николов -   11 Международен фестивал „RADAR Festival Beyond Music“ (2-4 август) и проекта ДЕКАГОН – гости в студиото Светлозара Христова и Димитър Будуров; -   Елица Матеева с впечатления от деветия „Burgas International Film Festival“; -   „Най-щастливото турне“ на..

публикувано на 26.07.24 в 13:16
Chart

#773 ТОП 20 (26.07-23.08.2024)

публикувано на 26.07.24 в 06:48

НОВИЯТ ДЕН на 26 юли с Иван Барбов

Броени часове преди старта на Олимпийските игри в Париж, сутрешният екип на Радио Варна ще "запали" ефирния огън за да посрещне новия ден. Тримата радиоолимпийци Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Петър Венков ще се представят в дисциплините говорене пред микрофона, водене на новини и скоростно боравене със звукорежисьорския..

публикувано на 26.07.24 в 05:53
Спасителски пост

НОВИЯТ ДЕН на 25 юли с Мариела Димитрова 

Световния ден за предотвратяване на удавянията се отбелязва днес. Има такъв ден, защото според статистиката почти 8 процента от смъртността в световен мащаб е вследствие на удавяне. Най-често в реки и езера, но морето също е не по-малко опасно и рисково, ако не спазваме основните правила за безопасност по време на плажуване. През последните..

публикувано на 25.07.24 в 06:29
Добруджа

НА СВЕТЛО на 24 юли с Валерия Василева

Във Варна събират помощи за пострадалите от изпепеленото село Воден, община Болярово. Продължава да тлее пожарът, пламнал на 16 юли край старото сметище на Балчик в местността "Момчил". Националната асоциация на зърнопроизводителите потвърди искането си за оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева заради некомпетенстност и..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

НА СВЕТЛО на 23 юли с Валерия Василева

При гръмотевична буря - изключете телефона, далеч от вода, контакти и метал, особено, ако времето между светлинната и звуковата част на светкавицата е по-малко от 10 секунди - съветва в интервю за Радио Варна инж.Иво Иванов, управител на фирма за изграждане и поддръжка на системи за мълниезащитата и заземителните уредби. "ВиК" - Варна с..

публикувано на 23.07.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 23 юли с Иван Барбов

Разговор в кафене: „Кафе или чай? За мен, море!“. И кафето и морето могат да се съчетаят ако го изпиете, посрещайки изгрева на слънцето на морския бряг, когато е още прохладно. А ако малко след първите му лъчи, превключите и на честотите на Радио Варна, ще ви озарят лъчите на усмивките и доброто настроение. Във времето от 6:00 до 10:30..

публикувано на 23.07.24 в 06:18