Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Море и бряг" с Валери Великов, на 15 януари

Застрояването на Черноморието е един от основните проблеми, към които МОСВ има отношение. Коментираме строежите върху дюни, защитени територии и бетона на два метра от морето заедно с екоактивиста Вера Стаевска. Оставката и ареста на Нено Димов е сред другите теми в интервюто.

В понеделник - 13 януари, в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 121-ата годишнина от създаването на Щаба. Това е поводът за разговора с началника на Щаба на ВМС капитан Камен Кукуров.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 22 януари

Започваме с кратък обзор на някои от новините с днешна дата: КПКОПНИ, Васил Божков, БНР, прокуратурата в Комисията по хазарта, Перник и финансовите задължения на „Градски транспорт“-Варна, от където днес опровергаха собственото си писмо. Учените и интелектуалците от инициативата "Единение" излязоха с радикално обръщение, с което..

публикувано на 22.01.20 в 15:33

"На светло" на 22 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Проблемите в общинското предприятие „Градски транспорт” във Варна в коментар на шофьори. Служители в общинската администрация в Каварна сигнализират за забавяне на изплащането на трудовите им възнаграждения. Има ли повод за притеснение по отношение на финансовата стабилност на морската община и какъв е изходът от ситуацията? Защо..

публикувано на 22.01.20 в 13:19

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 януари

Какво отношение има Международната морска организация към инциденти, като този с българските моряци в Норвежко море и какво може да предприеме IMO? На какъв етап е проектът за Паметник на моряка във Варна? Отговорите са от госта в студиото капитан Димитър Димитров – морски посланик в IMO и председател на фондация „Морски съдби“...

публикувано на 22.01.20 в 09:00
Извинението да 20-секундното закъснение

"Post Factum" с Валери Великов, на 21 януари

Започваме с коментар на новинита, че железопътна компания в Япония е поднесла извинения на пътниците си /на снимката/, след като един от влакове пристигнал с 20 секунди по-късно, отколкото е било предвидено по разписание. Предварително гласуване на решението по пакета „Мобилност“ се проведе днес в Комисията по транспорт към Европейския..

публикувано на 21.01.20 в 15:04

НА СВЕТЛО на 21 януари със Светлана Вълкова

Празник на родилната помощ /Бабинден/ в АГ болница във Варна Нова програма в подкрепа на българските пчелари е активна отскоро в страната, нарича се „Осинови кошер” Доброволци от Добрич направиха от подръчни материали къщички за бездомните котки в града Защо в България периодично има дефицит на лекарства? Премиера на „Отело” във Варненския..

публикувано на 21.01.20 в 13:45

"Новият ден" на 21 януари 2020 г. с Димитрина Дончева

Сигнал за  опасни клони на дървета във Варна е подал многократно варненец  до район Одесос. Защо от кметството не реагират? Бързите тестове за грип - или как можем да разберем, че носим вируса преди да се проявят симптомите? Ново място за смислени и забавни дейности за деца на възраст от 6 до   9 години има вече във Варна. Къде и..

публикувано на 21.01.20 в 06:00

”На светло” на 20 януари с Мариела Димитрова

Регионален акцент по темата за изгарянето на боклук в предаването днес. За ново инвестиционно предложение в град Девня, за увеличаване на капацитета на действаща инсталация за изгаряне на опасни и неопасни отпадъци, съобщи в интервю за Радио Варна преди дни Данита Заричинова от екип Нулеви отпадъци на Екологично сдружение „За Земята”. В..

публикувано на 20.01.20 в 13:56