"На село"

Всяка събота от 9 до 10 часа на честотите на Радио Варна и онлайн може да слушате предаването "На село". Един час, в които Ви срещаме с хората, които са избрали тишината, спокойствието и красивата природа на българското село.

Много са символите на българското село днес. За едни това може да е старата чешма, обрасла с всякакви храсталаци, но продължаваща да утолява жаждата, защото в нейните темели е "вградена" сянката на най-красивата българка. Или изгорялото щъркелово гнездо, което възрастните птици съградили отново и жителите на селото очакват и тази пролет да се напълни с живот. Или вековното дърво, което на много места е на почит. Или станът на нашите баби, който са съхранили в етнографските сбирки...

НА СЕЛО в Рояк

Тази събота гостуваме на жителите на село Рояк. Стигнах до там през Провадия по пътя за Айтос. След 12 км. има отбивка вдясно, а след още километър се влиза в селото. То е част от община Дългопол и посреща с две табели. Наложило се да сложат нова -..

публикувано на 31.10.20 в 09:10

НА СЕЛО в Чайка

Тази сутрин гостуваме в едно от най-забележителните села във Варненска област – Провадийското село Чайка. Вилна зона на Провадия, курортно селище, село с Квартал на богатите   - по много начини местните наричат населеното място. Забележителното е,..

публикувано на 10.10.20 в 09:10

НА СЕЛО в Долище

Тази събота е предаването "На село" отиваме на гости в Долище. Близо до Варна, но далеч от шума и врявата. С глътка чист горски въздух. С ухание на есенно спокойствие. Чуйте още от репортажа на Ваня Славова:

публикувано на 03.10.20 в 09:00

НА СЕЛО в Долище

Добро утро, уважаеми слушатели! Иван Тасев избира музиката в предаването, аз съм Ваня Славова. Тази сутрин сме на гости в село Долище: Прекрасно е усещането да си в гора сред коне. Село Долище е разположено в живописната Батовска..

обновено на 03.10.20 в 07:05

НА СЕЛО в Дръндар

Здравейте, уважаеми слушатели! Слънчево настроение Ви пожелават Милица Панайотова и Ваня Славова.  Предаването „На село” в съботната сутрин от 9 до 10 часа е посветено на Дръндар. То се намира в община Суворово , област Варна ...

обновено на 13.03.20 в 14:16

НА СЕЛО в Господиново

Предаването е "На село" в събота сутрин от 9 до 10 часа! Броени часове ни делят от 8-ми март, а някои дами вече са в празника още от 5-ти. Като тези от село Господиново. И аз, Ваня Славова, бях с тях. А днес предаването „На село” е посветено..

публикувано на 06.03.20 в 15:25

НА СЕЛО в Гроздьово - втора част

Отново сме в село Гроздьово – селото с близо 2 400 души население, с богата история и много паметници, за които разказахме в първата част на предаването "На село" миналата събота. Днес ще чуете за църквата, детската градина, училището и..

публикувано на 29.02.20 в 07:00

НА СЕЛО в Гроздьово - първа част

Тази събота гостуваме на жителите на село Гроздьово. Едно от най-големите села във варненска област, намира се в община Долни Чифлик. В селото   има църква, читалище, пенсионерски клуб, детска градина, училище, джамия и уникална ботаническа..

публикувано на 22.02.20 в 07:00

НА СЕЛО в Ботево - центърът на Вселената

Село Ботево е център на света за всички онези, които са родени и все още живеят в това живописно местенце. И макар на Светата троица – даскала, попа и кмета, времето и събитията да са разделили пътищата, успявам да се срещна с някои от тях. Говорим..

публикувано на 14.02.20 в 14:43

НА СЕЛО в Стожер

Добър ден, уважаеми слушатели от мен Ваня Славова и от звукорежисьора Иван Тасев. Пътуването ни е в посока Добрич,   а наша основана спирка село Стожер. То се намира на 40 километра от Варна и само на 15 от Добрич. Цялото предаване..

публикувано на 02.02.20 в 10:44