Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Василева: Протестите ще продължат, докато няма точна дата за заплатите

Снимка: БГНЕС

Протестите на работниците от "Напоителни системи" ще продължат, докато не бъде обявена точна дата за изплащане на заплатите. Това заяви пред "Хоризонт" председателят на земеделската федерация в КНСБ Светла Василева по повод обещанието на земеделския министър, че дължимите заплати ще бъдат изплатени до края на месеца.

Решението на двата синдиката е взето вече за тези регионални протести. Те ще продължат. Ако в следващата седмица ние чуем конкретна дата, тогава вече ще се обсъди. Тогава може да се промени това действие. Защото до края на месеца всъщност ще бъдат точно три заплати, които струват около 4 милиона и половина. И след това вече менажерският екип може да ни каже с каква оздравителна програма ще продължи да съществува това дружество, дали ще бъде преструктурирано, каза Василева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици служители на "Напоителни системи" излязоха на протест край Благоевград

Работещите в държавното дружество "Напоителни системи" обявиха десетдневни стъпаловидни протести. 1800 работещи в предприятието от три месеца са без заплати.  Първият от поредицата протести се състоя в Благоевград. Стотици хора се събраха на входа на града с..

публикувано на 13.03.14 в 12:38

Втори работник от дружеството "Напоителни системи" в Плевен започна гладна стачка

Втори работник от дружеството "Напоителни системи" в Плевен започна гладна стачка. 30-годишният Цветан Нинов казва, че му е омръзнало да живее на кредит от приятели, роднини и банки: Това е редовно зимно време да не се получават пари, най-вече защото..

публикувано на 13.03.14 в 12:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32