Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев за санкциите на Запада: Примитивен път към задънена улица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще разчита на собствените си сили и ще успее сама да се справи с нелеката ситуация, ако Западът изпълни заканите си за още по-строги санкции. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, представяйки в парламента отчета на правителството.

Руската икономика за първи път се оказа под троен натиск - от една страна е нестабилната световна икономика, от друга са вътрешните структурни проблеми, а сега след събитията в Крим се прибавиха и неприятелските действия на редица страни, посочи Медведев. Той определи западните санкции като примитивен път, който не води доникъде:
Убеден съм, че ще успеем да сведем до минимум последиците от тези ограничения. Правителството е готово да приоритетно да защитава икономиката и гражданите от такива неприятелски действия. Сегашната ситуация е не само предизвикателство за нас, но и възможност да повишим ефективността на собствената си дейност и да създадем нова основа на националната икономика, която ще се базира на собственото производство, подчерта Медведев.
По думите му в сегашната ситуация отбранителната промишленост не само няма да пострада, но и ще увеличи своите експортни възможности за сметка на нови пазари.
Премиерът увери, че в условията на визови санкции кабинетът няма да допусне руските граждани да станат заложници в политически игри заради ситуацията с присъединяването на Крим и ще защитава техните права със всички достъпни средства. Ние можем да продължим да си разменяме „черни списъци”, но това води до задънена улица, убеден е руският премиер Дмитрий Медведев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32