Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров: Русия ще настоява за най-детайлно разследване на трагедията в Одеса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще настоява за най-детайлно разследване на трагедията в Одеса. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на церемония, посветена на 9-и май - Деня на победата. Русия ще се бори срещу опитите за възраждане на идеологията на фашизма, посочи Сергей Лавров пред ветерани от Великата отечествена война. Той обвини Европа, че дълги години си затваря очите пред факта, че идеологията на фашизма печели нови привърженици и че нейните представители вербуват все повече последователи.  

Днешните събития не са просто шествия и издигане на лозунги, а фашистка проява "на живо", подчерта руският първи дипломат: Онова, което стана в Одеса на 2-ри май, е чист фашизъм. Русия няма да позволи фактите да бъдат  "заметени под килима", както сега се опитват да направят властите в Киев, скривайки от обществеността хода на разследването. Ще търсим истината и ще направим така, че всички свидетелства на очевидците, които показват, че се крие истинският мащаб на трагедията, да бъдат огласени и разследвани, посочи руският външен министър Сергей Лавров. 

По данни на украинското вътрешно министерство при пожара в Дома на профсъюзите в Одеса са загинали 42-ма души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32