Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на четиримата изчезнали в Атлантическия океан искат подновяване на издирването им

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роднини и близки на изчезналите в Атлантическия океан четирима британски яхтсмени призоваха за подновяване на издирването им.

Семействата на четиримата британски моряци, които се водят изчезнали, след като яхтата им се преобърна в Атлантическия океан, призоваха американската брегова охрана да поднови издирването им.

Контактът с яхтмените беше изгубен в петък, след като те съобщиха, че имат трудности на около 1600 километра от Кейпкот, щата Масачузец.

Четиримата британци са били на път към Великобритания след участие в регата около карибския остров Антигуа.

Американската брегова охрана прекрати след два дни издирването им по въздух и вода.

Членове на семействата на яхтмените изразиха разочарование, че издирването е било прекратено толкова скоро.

Четиримата британци имат репутация на опитни моряци и техните близки се надяват те все още да са живи.

Тейлър Ноукс - депутат от Консервативната партия, подкрепи призива на семействата за подновяване на издирването. В интервю за "Би Би Си" тя каза, че е контактувала с британското външно министерство, което, по нейните думи, прави всичко възможно да убеди американската брегова охрана да продължи операцията по издирването на четиримата яхтмени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32