Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: Целта ни е стабилност, а не разговори за избори

СнимкаЦелта на БСП като мандатоносител е постигането на стабилност не чрез разговори за датата  на предсрочните избори, а за изпълнението на конкретни задачи на правителството. Това заяви заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов  по повод искането на ДПС за предсрочни избори още тази година.

Янаки Стоилов обяви, че още следващата седмица левицата ще разговаря с ДПС по конкретните задачи с партньорите си като начина на разпределяне на земеделските субсидии,  стабилизирането на здравния сектор, по проекта "Южен поток" и за подобряване на доходите:

Дори ако тези задачи в голямата си част не бъдат възприети, ако те бъдат оспорвани или отхвърлени, ние дори нямаме основание да заявяваме подкрепа. Така че нашата цел е да се постигне стабилност, но не просто чрез разговори за различните варианти на изборите, а за изпълнението на конкретни ангажименти. Датите не могат да бъдат самоцел. Ние не водим консултации просто за времето на изборите, ние ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента. И другото, да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето.


ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32