Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия отново отхвърли твърденията, че участва в кървавите събития в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия не води никакви военни действия на територията на Украйна. Това заяви представител на руското министерство на отбраната.

Русия  за пореден път отхвърли твърденията, че нейни войски участват в кървавите събития в Източна Украйна.  Русия не води война в Украйна, нейната политика е да не допусне събитията да се развият по краен сценарий, заяви зам.-министърът на отбраната Анатолий Антонов. По думите му, има сили, които се стремят да противопоставят двата народа и да предизвикат война между Русия и Украйна. Сегашните събития са обща беда както за Русия, така и за Украйна, но и за Европа като цяло, смята Антонов. Според него срещу Русия се води истинска информационна война, която представя страната като някакво чудовище, което иска да наложи своето мнение каква да бъде Европа. Това разбира се не е така, добавя той. Отговаряйки на въпроса откъде сепаратистите в Източна Украйна се снабдяват с оръжие Анатолий Антонов посочва, че то идва или от завзетите от опълченците складове с най-разнообразна военна техника още от съветско време, или бива пленено по време на бойните действия срещу редовната украинска армия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32