Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 6500 овце са умрели от "син език" досега

Снимка: БГНЕС

До 1-ви септември от болестта "син език" в България са умрели над  6500 овце, съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Костов. Според него пикът на заболяването вече преминава. Държавата ще отпусне допълнителни пари за борба със "синия език", посочи Костов:
Предстои на Министерския съвет да се гласуват едни допълнителни милион и 800 хиляди лева за дейности, свързани с борбата със "син език". В бюджета на Българската агенция по безопасност на храните се отваря една огромна дупка почти 19 милиона лева.
Въпреки дълговете на Агенцията по храните обезщетенията на фермерите за загубите от заразата ще бъдат платени, увери заместник-министърът.
Целия репортаж чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32