Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психолог и ветеринарни лекари консултираха родители дали детето им да расте с домашен любимец

Снимка: БГНЕС

Клиничен психолог и ветеринарни лекари консултираха родители  подходящи ли са домашните любимци при отглеждането на дете.

Заедно със съветите на специалистите в рамките на инициативата "Дацата и домашните любимци", хората дошли в зооцентъра получаваха и брошура, в която са посочени съвети как да се направи информиран избор, когато се осиновява животно. Маргарита Станкова, преподавател в НБУ коментира правилно ли е децата да бъдат отглеждани заедно с домашен любимец:

В зависимост от това, на каква възраст е детето, добре е да знаят, че животното не е играчка, че то е живо, че трябва да се грижат за него. Добре е да се подготви добре детето за това, че то трябва да полага грижа, а не просто да си поиграе с животното и след това да го изхвърли.

Децата се чувстват уверени около животните и това може да им помогне да придобият самочувстве, нови приятели или дори в упражненията за четене.

Консултации по темата ще има на два-три месеца в София на бул. "Черни връх" 25.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32