Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джон Кери изрази солидарността на САЩ с Франция

| обновено на 16.01.15 в 13:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Джон Кери изрази солидарността на страната си срещу терористичните атаки в Париж, отнели живота на 17 души, и положи цветя пред еврейския магазин и редакцията на в. "Шарли ебдо". Кери обясни отсъствието си на световното шествие срещу тероризма в неделя с визитите си в Индия и България.

Споделяме болката и ужаса от атентатите във Франция, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери пред Елисейския дворец след срещата си с френския президент Франсоа Оланд. Кери приветства акцията на френските спецчасти срещу терористите и единството на френския народ в удара, което нарече урок за света.

От своя страна, Франсоа Оланд подчерта, че двете страни трябва да намерят заедно нужните отговори на атаките на тероризма.

Кери беше придружаван от френския си колега Лоран Фабиюс, пред когото при пристигането си в Париж оправда отсъствието си от голямото шествие срещу тероризма в неделя с посещенията си в Индия и в България. На марша в Париж, който събра ръководители от 50 страни, САЩ бяха представени от посланика си във Франция, което предизвика критики.

Междувременно френската полиция арестува 12 души в района на Париж във връзка с разследването на атентатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Джон Кери

Джон Кери е на посещение във Франция

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е на посещение във Франция, за да отдаде почит към паметта на 17-те жертви на терористичните атаки от миналата седмица в Париж, предаде Франс прес. Агенцията посочва, че визитата цели да заличи гафа с отсъствието на..

публикувано на 16.01.15 в 07:17

България в центъра на международното внимание заради визитата на Джон Кери у нас

Би Би Си публикува в сайта си коментар със заглавие "Западни лидери се отбиват в България". Страната е в центъра на международното внимание благодарение на поредица международни посещения, отбелязва британското обществено радио и телевизия. Медията..

обновено на 15.01.15 в 10:47

Валери Найденов: Прави впечатление, че посещението на Кери съвпада със спирането на газа

Никой не може да разбере каква е била целта на посещението на Джон Кери, освен публично огласеното. В публичните изявления няма нещо ново, което не е ясно и да не очаквахме да чуем. Това коментира за предаването „Нещо повече“ журналистът Валери..

публикувано на 15.01.15 в 17:29

Енергийната независимост на България са обсъждали Джон Кери и Бойко Борисов

Енергийната диверсификация в България и създаването на план за енергийно развитие на страната ни са били сред основните акценти в разговорите между американския държавен секретар Джон Кери и българския министър-председател Бойко Борисов.На..

публикувано на 15.01.15 в 14:29
Джон Кери и Бойко Борисов

САЩ подкрепят енергийната диверсификация в България и реформите в съдебната система

Енергийната диверсификация в България и създаването на план за енергийно развитие на страната ни са били сред основните акценти в разговорите между американския държавен секретар Джон Кери и българския министър-председател  Бойко Борисов. На..

обновено на 15.01.15 в 13:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32