Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френски съд наложи глоба на журналист от катарската телевизия "Ал Джазира", пуснал безпилотен самолет над Париж

Френският съд наложи глоба на журналист от катарската телевизия "Ал Джазира", пуснал безпилотен самолет над Париж точно по време на мистериозните среднощни полети на дронове над столицата.
Глоба от 1000 евро беше наложена на британския журналист от "Ал Джазира", пуснал безпилотен самолет над Париж в края на февруари. Съдът е наредил и конфискуването на машината.
34-годишният журналист беше задържан заедно с двама свои колеги, които после бяха освободени. Тримата са подготвяли репортаж именно за загадъчните дронове, които напоследък прелитат нощем над френската столица и над атомните централи на страната, без полицията да може да открие извършителите. Репортерите от "Ал Джазира" са използвали дрон, за да илюстрират събитието, но без да предупредят френските власти, което е строго забранено.
Осъденият журналист не коментира присъдата, която няма да оспорва, но според адвоката му действията на властите са несъразмерни, въпреки опасната ситуация с дроновете.

Междувременно през нощта още един безпилотен самолет прелетя над Париж. Този път полицията успя да проследи приземяването му и в момента издирва четири лица.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32