Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова очаква труден летен туристически сезон

| обновено на 12.05.15 в 20:22
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в Хасково, че очаква труден летен сезон. Заедно със своя съветник петкратният шампион по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели, тя посети тенис кортовете, на които е тренирал най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Министър Ангелкова изрази мнение, че летният сезон по морските курорти ще бъде труден.

Това се очаква от година и половина, откакто стартираха поредица от събития, свързани с Русия и Украйна. Това не е нещо, което ние внезапно сме научили. Значи, особено по отношение на визовите режими, сме започнали процедури за облекчаване съвместно с Външно министерство, повечето от които вече са факт. Засилили сме консулските служби навсякъде. Неслучайно министерството приоритетно преведе 331 хиляди лева на Министерството на външните работи. Рекламираме се чрез абсолютно всички възможни начини. Това, което също сме направили за този сезон, но то ще бъде видимо от следващия, е да повишим изискванията за качество, особено на 4-5-звездните хотели, обясни Ангелкова.

Възхитен съм от хасковския тенискорт, откъдето е тръгнал Григор Димитров, каза Марк Жирардели.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Н. Ангелкова: До две седмици ще е готов доклада за промените в статута на националните ни курорти

Работната група, която подготвя законови промени за статута на националните курорти, ще предаде окончателния си доклад до две седмици. Това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова , която обсъди с бранша предстоящия туристически сезон:..

публикувано на 17.04.15 в 19:44

Министър Ангелкова: "Имаме готовност да стартираме летния сезон"

"Той се очаква да бъде по-предизвикателен, но с общи усилия ще се справим", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в Бургас. Реални данни за записванията ще имаме през май месец", коментира министърът, но според нея в..

публикувано на 16.04.15 в 17:08

Николина Ангелкова: За да стане България световна голф дестинация, са необходими 30 комплекса

Голфът е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма у нас, заяви на кръгла маса край Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова . За да стане обаче България световна голф дестинация, са необходими 30 такива комплекса. Министър..

публикувано на 04.04.15 в 17:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32