Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компаниите с най-голям принос за опазване на природата у нас получават "зелен сертификат"

На официална церемония тази вечер ще бъдат връчени "зелени сертификати" за компаниите в България, които имат най-голям принос за опазване на природата. Архитект Николай Гълъбов заместник-председател на Камарата на архитектите, обърна внимание на климатичните промени, с които всички трябва да се съобразяваме:

Информацията е от БАН – в 18 от последните 20 години средните температури са по-високи от нормалните. ЕК извади информация, че 40% от енергията и 36% от въглеродните емисии се дължат на неустойчивия начин на развитие на градовете ни, на сградния фонд. Чрез конкурси като този, чрез организатори като този, чрез фирмите, които участваха, наистина се заемаме с нещата, които са най-важни. Не може в такава ситуация най-ниската цена да диктува начинът, по който се развива обществото ни. Това предизвиква и корупционни схеми.

Организаторите на наградите за зелен бизнес съобщиха, че по време на следващата кампания ще бъде връчена и антинаграда "Зелена малинка" за направен "зелен" провал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32