Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците от Комплексния онкологичен център в Русе отново протестират

Снимка: БГНЕС

За пореден ден лекарите и сестрите от Комплексния онкологичен център в Русе излязоха днес на протест, след което част от екипа отпътува за Шумен, за да подкрепи протеста на колегите си там тази вечер.

Онколозите обясниха, че само през 2014 година в тяхното лечебно заведение са извършени 1828 операции, като 202 от тях са високоспециализирани. Тези данни бяха съобщени в подкрепата на искането им Комплексният онкологичен център да остане самостоятелно лечебно заведение.

Ние се борим освен за пациентите и за заплатите си, защото не виждаме нищо лошо в това един човек, когато полага компетентен и отговорен труд, да е добре заплатен. Те също се борят за нашите заплати. Целта на реформата е финансирането, което ние изработваме по договор със Здравната каса, да премине в общия кюп на многопрофилната болница и при нас да се спуска "отгоре", каквото те преценят.

Работещите в Онкологичния център са притеснени, че това централизиране ще наруши доставката на медикаменти за пациентите им.

Медиците очакват от министъра на здравеопазването покана за среща в София, каквато им бе обещана миналия петък, когато д-р Москов се срещна с тях в Русе.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32