Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Бъчварова: Туристите могат да бъдат спокойни за сигурността си

| обновено на 17.07.15 в 21:31
Снимка: Дора Атанасова - кореспондент на БНР в Хасково

Допълнителни 500 полицаи са командировани по Черноморието. Туристите могат да бъдат спокойни за сигурността си, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя направи този коментар по повод намерения днес на плажа в Свети Влас автомат "Калашников" и боеприпаси. Бъчварова отказа да съобщи повече подробности за инцидента, защото се води досъдебно производство.

Вицепремиерът направи първа копка на следващия етап от строителството на оградата българо-турската граница. До края на тази година ще бъдат готови 10 километра от 34-те, които са на територията на Хасковска област. Цялото преградно съоръжение ще струва около 20 милиона лева, а пътят, който се изгражда паралелно, е за 4 милиона лева. Средствата за втория етап от строителството ще бъдат заделени през следващата година, уточни министър Бъчварова.

Така са планирани дейностите през тази година, че в зависимост от степента на риска на определени места да се изгражда само път, на други места само ограда с път, за да можем да се вместим в тези ограничения на бюджета. Все пак една сума от 30 милиона не е малка, обясни Бъчварова.

Имиграционният натиск се е увеличил, съобщи вицепремиерът.

Много повече е, отколкото миналата година, но пък и мерките, които прилагаме, са повече. Вече имаме и опит. Опитваме се да овладяваме тези процеси, но някъде около 4,5 пъти в повече в сравнение с аналогичния период на миналата година. Това са средните стойности за Европа, посочи Бъчварова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Слаб сезон се очертава за туризма по Черноморието

Сезонът по Българското черноморие тази година се очертава като слаб, обяви за Радио Пловдив директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. По думите му причината е отливът на туристи от Русия. В същото време се очаква много..

публикувано на 11.07.15 в 09:47

Търсят спасители за неохраняеми плажове по Северното Черноморие

Областната управа в Добрич търси водни спасители за пет неохраняеми плажа по Северното добруджанско Черноморие. Обявена е обществена поръчка за определяне на изпълнител на услугата. Петте плажни ивици са на територията на трите крайморски общини Шабла,..

публикувано на 08.07.15 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32