Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършват се 3 години от терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас

После теракта в Сарафово
Снимка: Красимир Методиев, почетный консул Израиля в Болгарии

В събота се навършват 3 години от терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас, при който загинаха 5-ма израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов. В интервю за предаването на "Хоризонт" - "Събота 150" посланикът на Израел у нас - Шаул Камиса Раз заяви, че обвинителният акт за атентата скоро може да бъде внесен в съда.

Зад това престъпление стои организацията Хизбула. Всички материали, свързани с това разследване, са достояние както на израелските, така и на българските служби. Намираме се в една финална фаза. Остава попълването на наистина много малко параметри, така че да може да се стигне до внасянето на обвинителен акт в съда. Срокът на разследването на атентата е удължен до 25-и август.

Българската прокуратура и следствени органи, които  свършиха чудесна работа, са почти във финалната фаза и от тях зависи кога точно ще бъде внесен обвинителният акт в съда. 

За първи път панихидата пред паметника на загиналите няма да се проведе в часа на атентата. Тя е отменена за 20-и юли, заради свещения ден Шабат, който евреите честват като празник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32