Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекламата на България е гледана 442 милиона пъти по света

Рекламата на България по големите световни телевизионни канали е достигнала  442 милиона гледания от март до октомври. Данните отчете екипът, изпълнител на проекта по Оперативна програма "Регионално развитие". 

Кампанията е проведена на три вълни с продължителност по осем седмици всяка, посочи Ани Харалампиева, ръководител на проекта към Министерството на туризма. Тя формулира целите на проекта:
Да се повиши ефективността на маркетинговите дейности и реклама на международните пазари и сред конкретните цели на проекта са повишаване степента на информираност и изграждане на позитивно отношение към България като атрактивна туристическа дестинация сред всички целеви групи, стимулиране  и мотивиране на решенията за избор за почивка в страната ни, повишаване броя на туристите, разбира се, от целеви пазари и приходите от туризъм в цялата страна, ефективно представяне на националния туристически продукт сред целевите аудитории, популяризиране на националния туристически продукт в България и на международния пазар.

Клиповете, които са били излъчени в телевизионната мрежа на "Евроспорт", "Дискавъри", "Евронюз", "Нешънъл джиографик" са с задължителност 30 секунди и са в два варианта, един имиджов спот и един с акцент върху-културно историческия туризъм.  Клиповете са  излъчвани в прайм тайма на телевизиите - вечер и в сутрешните емисии. В рамките на договорите е постигнато споразумение, освен излъчването им като бонус, страната ни да бъде посетена от снимачни екипи на телевизионните канали за заснемане, производство и излъчване на репортажи, които са били неразделна част от целогодишната кампания на Министерството на туризма. 

Четирите паневропейски телевизии практически обхващат почти цялата територия на Европа, държави от Близкия изток, Африка и Азия. Общата стойност на проекта е около 3 милиона евро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32