Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души са загинали при експлозията край Диарбекир

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бомбен атентат беше извършен близо до град Диарбекир в Турция.

Седем души, сред които едно дете, загинаха при експлозия на кола бомба. Ранените са над 25, включително осем са полицаи.

Според турските медии бойци от забранената за Кюрдска работническа партия (ПКК) са извършители на атентата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Няколко души са ранени при експлозия край Диарбекир

Няколко души са били ранени при експлозия на път край Диарбекир, съобщи агенция Доган. На мястото на инцидента са изпратени линейки. Диарбекир е най-големият град в Югоизточна Турция, която е населена предимно с кюрди. Тази част на страната страда от..

публикувано на 15.08.16 в 14:06

Петима ранени при бомбено нападение срещу полицаи в Диарбекир

Петима души бяха ранени, сред които двама полицаи, при нападение днес с бомба срещу брониран полицейски автомобил в град Диджле в югоизточния турски окръг Диарбекир, предаде агенция Ройтерс. Бронираният автомобил е бил взривен при преминаването му..

публикувано на 28.06.16 в 11:27

Най-малко трима души са загинали при експлозия в Диарбекир

Най-малко трима души са загинали, а над 45 - ранени при експлозия в турския град Диарбекир, населен предимно с кюрди. Кола бомба е била взривена в центъра на града. Взривът е станал при преминаването на полицейски автобус, който е превозвал в..

обновено на 10.05.16 в 20:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32