Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на Инициативен комитет "За зелен Младост" засадиха дръвчета до метростанция "Младост 3"

Снимка: Фейсбук

Идеята за изграждане на Източен парк между столичните квартали "Младост", "Дружба" и "Горубляне" предизвика недоволството на жителите на Горубляне.  Представители на Инициативния комитет "За зелен Младост" засадиха няколко дръвчета до метростанция "Младост 3" като първа стъпка на инициативата. 

На място имаше повече хора от квартал "Горубляне", отколкото от Комитета за изграждането на парка:

Разбрахме, че граждани от "Младост" ще залесяват дървета върху нашите имоти. Те не могат да знаят, без да са набити колчетата, без да е дошъл геодезист, къде има общински имоти, за да засадят там. Те не могат без да е определено от Общината къде да се засажда, колко да се засади. Ние сме собствениците на имотите от Горубляне. Цяла "Младост" е на наш имот. Ние не сме против парковете и зелените площи. Искаме обаче да ги платим всички софиянци тези зелени площи и тези паркове.

За тези имоти ние плащаме данъци, плащаме такса "смет". Обявени за зелена площ. Ние не можем да извършваме никакви мероприятия върху тези имоти. Ние сме за това да се извършва залесяване. Ние сме за това да се правят паркове и градинки, но след предварително обезщетение на собствениците.

Кристияна Тодорова от Инициативния комитет за изграждането на парка:

Фактът е, че "Младост" няма достатъчно паркове и зелени площи. Ние не сме против частната собственост. Това е символичен знак, за да покажем на общината, че "Младост" като община със 120 000 жители няма достатъчно паркове. Искаме символично да покажем на Община "Младост", че "Младост" наистина има нужда от парк".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32