Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бинали Йълдъръм предупреди Европа да не се меси в референдума в Турция

Снимка: БГНЕС

Турция предупреждава Европа да не се меси в референдума следващия месец за промяна на Конституцията и разширяване на правомощията на президента Реждеп Тайип Ердоган. Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм на митинг във вилаета Караман и добави, че Европа би трябвало да си гледа работата.

Въпросът с референдума вече сериозно обтегна отношенията между Турция и няколко европейски държави, включително Германия и Холандия. Причината беше, че те попречиха на турски министри да провеждат кампания в полза на одобряване на промените в германски и холандски градове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нов съдебен процес в Турция срещу журналисти

В Истанбул започна съдебен процес срещу известния турски попизпълнител Атилла Таш и още 28 души, сред които много журналисти.  Обвиненията срещу тях за тероризъм и за връзки с живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен , който се смята..

публикувано на 27.03.17 в 17:21
Реджеп Тайип Ердоган

Турция предупреди Европа да промени отношението си

Турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че европейците в цял свят няма да могат да се разхождат спокойно по улиците, ако запазят сегашното си отношение към Турция, предаде Ройтерс. Турция не е държава, която можете да сплашвате, не може да си..

публикувано на 22.03.17 в 17:05

Германия блокира износа на оръжие за Турция

Германия блокира износа на оръжие за Турция, след като през изминалата година министерството на икономиката в Берлин е спряло 11 доставки на боепрпаси и оръжия за южната ни съседка. Макар Турция да е партньор от НАТО, правителството на Германия..

публикувано на 22.03.17 в 11:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32