Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Госпожа Стихийно бедствие" на 20 юли във Варна

20 юли, четвъртък, зала 1 на Фестивален и конгресен център - 19:30 часа

"ГОСПОЖА СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ" комедия от Алдо Николай

Режисьор: Николай Атанасов - Шуши
С участието на: Стоянка Мутафова, Ирен Кривошиева, Николай Атанасов - Шуши, Милен Минков

В един италиански град, в една италианска къща живеят майка, дъщеря и техния предан приятел.

Най-фаталната, най-сексапилната, най-женствената дама – такава е в мечтите си от своята младост жизнената героиня на Стоянка Мутафова.

Нейната 90-годишна Олга танцува степ, чарлстон, сиртаки, валс, командва цялата къща, а най-вече единствената си дъщеря Елза, останала стара мома заради нея.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Свободата води народа" е отново в Лувъра

Посетителите на Лувъра в Париж ще могат да открият истинските цветове на картината "Свободата води народа" на Йожен Дьолакроа след реставрацията й, която продължи повече от шест месеца, предаде АФП. Творбата, смяната за шедьовър на живописта, беше пожълтяла от натрупалите се в продължение на десетилетия слоеве лак и мръсотия. Картината, на..

публикувано на 01.05.24 в 15:44
Аладжа манастир

Само два музейни обекта във Варна работят днес

Днес, 1 май, както и в останалите празнични дни покрай Великден (от 3 до 6 май), отворени за посещение ще са само два музейни обекта във Варна , съобщават от Регионалния исторически музей във Варна. На днешния празник можете да посетите единствено "Аладжа манастир" и "Побити камъни" , а на 24 май, освен тях, отворен ще е и Музеят на Възраждането...

публикувано на 01.05.24 в 06:59

Концертът "Джаз в Първо студио" на група Soulbmoll ще звучи в ефира на Радио Варна

Концертът "Джаз в Първо студио" на група Soulbmoll ще се излъчи на 2 май от 12:30 часа в ефира Радио Варна. В програмата  групата изпълнява музика от първите им два албума „В този ред на мисли“ и „Причини“, аранжирана за биг бенд. SoulBmoll е една от най-успешните банди на българската сцена през последните  години. Музикантите са млади, амбициозни,..

публикувано на 30.04.24 в 23:34

Двама актьори от варненския театър с номинация "Аскеер"

Две номинации за наградата "Аскеер" за Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна. За главна мъжка роля е номиниран Константин Соколов за ролята му на Петър в "Ботушът" от Лило Петров, с режисьор Стоян Радев Ге. К. Недялко Стефанов за ролята на Симеон в същата постановка. Пред Радио Варна Стефанов, за когото това е първа номинация заяви, че..

публикувано на 30.04.24 в 18:14

Международният фестивал "Варненско лято" се открива с концерт на 22 юни

Откриването на фестивала е подчинено на идеята за обединена Европа, каза на пресконференция в община Варна артистичният директор Марио Хосен.  Ще има световна премиера на произведение на белгийския композитор Патрик Дюър, написано специално за фестивала, което е реверанс към председателството на Белгия на Съвета на Европейския съюз. Пианистът..

публикувано на 30.04.24 в 15:44

Военноморският музей откри изложба „Светци – воини и покровители на бойното поле“

Изложбата „Светци – воини и покровители на бойното поле“ бе открита в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и Празника на Българската армия във Военноморски музей Варна. Иконите представят култа към светците воини, почитани по българските земи – св. Георги, св. Димитър, св. Теодор Тирон, св. Мина, както и архангел Михаил, водач на ангелите и..

публикувано на 30.04.24 в 12:57

30 април - Международен ден на джаза

Международния ден на джаза отбелязваме на 30 април за 14 –та поредна година. Датата е определена през 2011 г. по идея на посланика на добра воля на ЮНЕСКО Хърби Хенкок и ръководството на организацията. Тази година музикалният празник ще акцентира върху културните и артистични връзки между Мароко, Европа и Африка, тъй като за домакин на..

публикувано на 30.04.24 в 07:39