Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди получиха заповед да се евакуират заради урагана "Харви"

Американският град Хюстън е парализиран от катастрофални наводнения заради заради урагана "Харви". Извършват се и мащабни евакуации.

Над 50 хиляди души получиха заповед да напуснат части от окръг Форт Бенд, на 55 км югозападно от Хюстън. Причина за това е покачилото се до рекордните 18 метра ниво на река Бразос, което е с 4,3 метра над нивото на преливане.

Властите съобщават, че досега над 2 хиляди души са били спасени от наводненията във и около американския град. Загинали са поне двама души.

Синоптиците предупреждават, че лошото време ще се задържи още няколко дни.

Тропическа буря "Харви" доведе до исторически наводнения. Силните валежи затвариха стотици пътища, някои от които са потопени под около три метра вода. Евакуирани са болници, а две летища в Хюстън отмениха всичките си пътнически полети до второ нареждане.

Междувременно една от най-големите рафинерии в страната, която се намира именно в пострадалия район, спря работа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32