Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Правителството ще намалява чиновниците чрез споделени услуги, пише „Сега“. Поредната административна реформа предвижда сливане на службите по счетоводство и човешки ресурси. Така трябва да се стигне до икономии на бюджетни пари. Съветник на правителството по реформата е Световната банка, която ще получи 2 милиона и 400 хиляди лева хонорари, при общо 5 милиона стойност на проекта, уточнява вестникът.

Изданията обръщат внимание и на предложението на лекарите да се направи черен списък с пациенти - биячи, с който да разполагат всички болници. Изводът е, че хората са недоволни от здравеопазването, а си го изкарват на медиците, обобщава „Стандарт“.

„24 часа“ информира: "Слагат таван на медицинските импланти, протези и апаратура". Предложението на министерството е тези продукти вече да се договарят централизирано, а не от болниците.

Развиваме икономиката си, докато по света се говори за война – това е централното заглавие на „Труд“, което цитира изявлението на премиера Борисов при откриването на Международния технически панаир в Пловдив. Министър-председателят изненада с появата си организаторите на най-големия бизнес форум на Балканите, пише още изданието.

Вестниците обръщат внимание на разговора на премиера със собственика на панаира Георги Гергов, като за „Стандарт“ заглавието  е: „Не съм говорил с Гергов за коалиция с БСП". Изданието разработва темата за влошените отношения на ГЕРБ с кмета на Хасково. "Партията свали доверие от Беливанов, той се защитава от чужбина, заместниците му хвърлят оставки", е обяснението на ситуацията. Кметът е обвинен, че не се е справил с кризата с урана във водата на Хасково и с бездомните кучета. До момента двама заместници на кмета са подали оставки, пише Стандарт.

„Капитал Дейли“ посвещава централния си коментар на германския канцлер Ангела Меркел и прави извод: "Трудно управление за Меркел и малък шанс за големи реформи в Европейския съюз". Според изданието за България ще има по-малък шанс за бързо влизане в Шенген и валутния съюз, тъй като в Берлин сега трудно ще се намерят съюзници за идеите на френския президент Макрон за еврозоната. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32