Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

СЕГА извежда в заглавие: "Българските военни пилоти безпрецедентно отказаха да летят". Министърът на отбраната Каракачанов заподозря, че някой изкуствено създава напрежение в базата Граф Игнатиево, а после нарече случая недоразумение, обобщава вестникът.

ТРУД добавя, че само двама пилоти от авиобазата са заявили, че не се чувстват в кондиция да изпълняват тренировъчни полети. На темата са посветени две страници във вестника.

В силовите ведомства до 90 процента от разходите отиват за заплати. Абсолютен рекордьор е МВР, където още не е ясно и как ще бъдат разпределени допълнителните пари, отпуснати за увеличение на заплати, уточнява СЕГА.

ТРУД поставя начело "Фалшиви болнични измъкват половин милиард от бюджета. Борисов нареди "контрол на контрола" срещу злоупотребите". Затова премиерът отложи решението работодателите да плащат само 50 процента от обезщетението за първите три дни. 60 процента повече болнични са издадени да последните години, акцентира изданието.

МОНИТОР разработва темата за парното в новия отоплителен сезон. Поне хиляда лева такси и попълване на десетки страници документи очакват всеки клиент, желаещ да се присъедини към мрежата. Така за един домоуправител може да се наложи да изготви до 4 хиляди страници за всички в кооперацията.

Спират учениците от семейни екскурзии, за да не си развалят успеха, пише ТЕЛЕГРАФ. Извинителните бележки по домашни причини остават в миналото, а новите медицински бележки ще се издават с допълнителни номера и няма как да се фалшифицират, пише още в информацията.

Под заглавие "Червена Спаска ужили социалисти" ТЕЛЕГРАФ разработва темата за бивша лидерка на младежкото БСП в Красна поляна, която е ужилила свои съпартийци с фалшиви екскурзии до Москва. По подобие на измамника във фейсбук Спас-Александър от Кочериново, Николая Кокарешкова е обещавала разходки до Червения площад.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32