Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Веселинов ще настоява за повече яснота около казуса с връщането на царските имоти

Искрен Веселинов
Снимка: БГНЕС

В Ямбол заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че ще настоява за повече яснота около казуса с връщането на царските имоти. Питането ще бъде отправено към министъра на Регионалното развитие Николай Нанков по време на блиц контрола следващия четвъртък.

Веселинов припомни, че позицията имотите да не бъдат връщани на царската фамилия не е нова за ВМРО.

Смятаме, че България трябва да защити интереса си, защото и чисто исторически, и чисто правно доводите са в посока на това, че тези имоти са създадени с държавни пари. Не са частна някаква собственост, обясни Веселинов.

Дали управляващата коалиция заради противопоставянето на позицията на ГЕРБ: Коалицията не е заплашена, защото в коалиционното споразумение пише, че всички останали въпроси извън тези, които са регламентирани в него, се решават на база на диалог и на отчитане на позициите на всяка една от страните, допълни Веселинов.

В Ямбол Искрен Веселинов се срещна с членове и симпатизанти на партията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ВМРО се обяви против връщането на царските имоти

ВМРО се обяви категорично против опитите за мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. "царски имоти" на фамилията Сакскобургготски . Това се казва в официална позиция на партията, която е част от управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени..

обновено на 30.11.17 в 16:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32