Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ед Шийрън и Дуа Липа са фаворитите за наградите BRIT 2018

| обновено на 29.01.18 в 10:46
Снимка: Official Charts

Очаквано Ед Шийрън и Дуа Липа са с най-много номинации за церемониата на 21 Февруари тази година. Тя ще се проведе в The O2 Arena Лондон и ще се излъчва на живо.

И двамата изпълнители ще се конкурират в най-престижните категории – изпълнител,  албум и сингъл на годината. Към това се прибавя и тази за видео. Дуа Липа ще се състезава и в категорията – пробив, основно с Раг ‘н’ Боун Мен, който е с общо три номинации.

Отсега е ясно че наградата за продуцент отива при Стив Мак, докато изборът на критиката спечели певицата Джорджа Смит. Ето и пълният списък с номинациите за наградите BRIT 2018:

BRITISH MALE SOLO ARTIST

Ed Sheeran, Liam Gallagher, Loyle Carner, Rag'n'Bone Man, Stormzy

BRITISH FEMALE SOLO ARTIST

Dua Lipa, Jessie Ware, Kate Tempest, Laura Marling, Paloma Faith

BRITISH GROUP

Gorillaz, London Grammar, Royal Blood, Wolf Alice, The xx

BRITISH BREAKTHROUGH ACT

Dave, Dua Lipa, J Hus Black Butter, Loyle Carner AMF, Sampha

CRITICS’ CHOICE

Jorja Smith

BRITISH PRODUCER OF THE YEAR

Steve Mac

BRITISH SINGLE

Calvin Harris Ft Pharrell Williams/Katy Perry/Big Sean - Feels
Clean Bandit Ft Zara Larsson - Symphony
Dua Lipa - New Rules
Ed Sheeran - Shape Of You
J Hus - Did You See Black Butter
Jax Jones Ft Raye - You Don't Know Me
Jonas Blue Ft William Singe - Mama
Liam Payne Ft Quavo - Strip That Down
Little Mix - Touch
Rag'n'Bone Man - Human

ALBUM OF THE YEAR

Dua Lipa - Dua Lipa, Ed Sheeran ÷, J Hus Common Sense Black Butter, Rag'n'Bone Man – Human, Best Laid Plans, Stormzy Gang Signs & Prayer

INTERNATIONAL MALE SOLO ARTIST

Beck, Childish Gambino, DJ Khaled Black, Drake Cash, Kendrick Lamar

INTERNATIONAL FEMALE SOLO ARTIST

Alicia Keys, Björk One Little, Lorde, P!nk, Taylor Swift

INTERNATIONAL GROUP

Arcade Fire, Foo Fighters, Haim, The Killers, LCD Soundsystem




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акордеонистът Димитър Стойков: Музикантите не се създават, те се раждат

Народният музикант Димитър Стойков, носител на множество награди като акордеонист, е един от носителите на званието "Почетен гражданин на Варна".  Той получава признанието за дългогодишната и богата творческа дейност, допринесла за обогатяване на фолклора в страната ни.  ОбС одобри шестимата нови почетни граждани на Варна Музикалното наследство..

публикувано на 15.08.24 в 16:35

Борислав Дряновски: За мен Варна е кауза!

Историкът и изследовател Борислав Дряновски е един от шестимата, удостоени със званието "Почетен гражданин на Варна". Дряновски получава признанието за цялостния му принос към историята на града и страната ни и по повод неговата 80-годишнина. Церемонията ще бъде тази вечер в Летния театър.  ОбС одобри шестимата нови почетни граждани на Варна..

публикувано на 15.08.24 в 15:28

„Феята от захарницата“ гостува във Варна

Авторът на поредицата за деца „Феята от захарницата“ – Катя Антонова, ще се срещне с малки и пораснали читатели във Варна на 24 август. Събитието ще се проведе от 11 часа в книжарницата във Фестивалния и конгресен център - Варна. То е част от традиционните гостувания на писателката в различни градове в страната. Входът е свободен и са поканени всички..

публикувано на 15.08.24 в 14:34

Миналото на Варна оживява в подкаст и печатно издание

В Деня на Варна, 15 август, започва излъчването на подкаста „Свидетелства от Варна“, а през ноември предстои и премиерата на печатно издание в 500 страници.  Поредицата събира 48 автентични спомени на четири поколения актьори, музиканти, художници, архитекти и организатори, оставили следа в живота на Варна. Интервютата са осъществени през 1993 -..

публикувано на 14.08.24 в 14:39

В края на август излиза новата книга на Георги Господинов

На 27 август излиза новата книга "Градинарят и смъртта" на Георги Георгиев, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.  "Макар че всичките ми книга са лични, тази май е най-личната след „Естествен роман“. Надявам се сама да намери пътя до следобедите на своите читатели", подчерта Господинов.  "Баща ми беше градинар. Сега е градина...

публикувано на 09.08.24 в 13:38

Започна археологическият сезон в община Каварна

Археологическият сезон в община Каварна беше подновен преди дни. На разкопките на нос Калиакра, на които през последните години бяха разкрити изключителни находки, отново работи екипът на директора на Националния исторически музей доц. д-р Бони Петрунова. През септември или октомври месец, при отпуснато финансиране, се очаква да започнат дейностите и на..

публикувано на 09.08.24 в 11:19

Национално антикварно изложение започва във Варна

Националното антикварно изложение започва от днес и ще продължи до 11 август във Варна.  Над 200 антикварни щанда са подредени на на алеите до Аквариума в Морската градина.  Събитието е организирано от Народно читалище "Стара Варна" със съдействието на Общината в морската столица и е посветено на Деня на Варна, 15 август. 

публикувано на 09.08.24 в 09:23