Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева: Това е клопка

| обновено на 18.04.18 в 07:13
Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше изведена с полиция от сградата на Министерството на младежта и спорта късно вечерта във вторник. Тя беше задържана и разпитвана там близо 10 часа, след като беше арестувана показно по обяд от маскирани служители на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Иванчева е заподозряна в получаване на подкуп в особено голям размер - според различни информации между 56 и 70 хил. евро.

"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 часа имахме адвокат. Четири часа от 12.45 до 17 ч. нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи имаше, 9 коли”, заяви Десислава Иванчева пред Нова телевизия, докато беше изведена с полиция от сградата на Спортната палата.

В тъмните часове на денонощието процесуално-следствените действия продължиха в сградата на Министерството на спорта.

Ръководителите на новата Антикорупционна комисия и Специализираната прокуратура - Пламен Георгиев и Иван Гешев, ще оповестят в сряда подробности около обвиненията.

В подкрепа на Иванчева ще се проведе протест пред сградата на БТА. В агенцията малко по-късно ще има пресконференция на Сдружение "Зелен Младост" на тема застрояването на зелените площи в столицата. Снимка

На Фейсбук страницата на Иванчева е публикуван текст от името на ръководството на район "Младост", в който се пита случайно ли е задържането ѝ ден преди пресконференцията. От районната администрация определят ареста ѝ като "скалъпен поръчков сценарий поради многото интереси на крупни инвеститори и олигарси, които не можаха да осъществят целите си".

Според Сдружение "Зелен Младост" зелените площи в София са под заплахата от масово застрояване. Петър Кърджилов от отдел Връзки с обществеността на район "Младост" и член на сдружението посочва, че проблемът произтича от параграф 28-и на новоприетия Закон за устройство и застрояване на Столичната община:

"Според този параграф се отваря вратичка за застрояване на градинки и зелени площи в кварталите на цяла София".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Десислава Иванчева беше арестувана пред ММС

Арестуваха кмета на район "Младост" Десислава Иванчева при операция срещу корупцията 

Кметът на столичния район "Младост"  Десислава Иванчева  беше арестувана днес в центъра на София при  съвместна операция на Специализираната прокуратура и  Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.  От двете институции ще..

обновено на 17.04.18 в 19:20
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва..

публикувано на 06.11.15 в 09:32