Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кубрат протестират заради лошото състояние на пътищата за Русе и Разград

| обновено на 29.04.18 в 11:31
Снимка: БГНЕС


Разбитите пътища пътища към Разград и Русе изкараха на протест над 200 жители на Кубрат. Хората протестираха в продължение на четири часа. 

Протестираме заради лошото състояние на пътните отсечки и пресичаме шосето напречно, обясни Недялка Кирилова, един от организаторите на протеста.

„Основните ни цели са незабавни мерки по пътищата Кубрат-Русе и Кубрат-Разград. Всяка пролет ни замазват очите с едни подобия на кърпежи, които после много лесно се разпиляват. Това го отчитат като ремонтна дейност. Няма маркировки, пътищата са в окаяно състояние. Искаме поне да заприличат на нещо до края на тази година“, каза Кирилова.

„Искаме някой да направи нещо. Вече 30 години не е ремонтиран пътят, а ежедневно се пътува по него, купуват се винетки“, обяви по-рано друг от организаторите на протеста Нина Тодорова.

За основния ремонт на двата участъка са необходими десетки милиони левове, с които в момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага. Това се казва в разпространено тази сутрин съобщение от Агенция „Пътна инфраструктура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32