Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Добрич обмисля да наложи санкции на местното ВиК дружество заради увредените при ремонти улични настилки

Снимка: архив, Радио Шумен

Община Добрич обмисля да наложи санкции на ВиК дружеството в Добрич заради разкопаване на улици и невъзстановяване на асфалтовата настилка. Причината е, че честите аварии по водопреносната мрежа създават проблеми с пътната инфраструктура в града. 

Практиката ВиК дружеството в Добрич да информира общината за предстоящи разкопавания заради аварии е преустановена от повече от половин година, заяви кметът на община Добрич Йордан Йорданов:
"Неуведомяването от страна на ВиК води до лоши последствия за всички нас. Ние имаме категорична позиция, че искаме да ни уведомяват своевременно. Вече имаме постъпки за налагане на санкции".
Йордан Йорданов допълни, че опитите на общината за добър диалог с водното дружество засега остават без резултат и ще се потърси решение на проблема по законов път.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32