Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Обществената реакция след смъртоносната автобусна катастрофа край Своге и разпитите в Националното следствие по случая заемат централно място във вестниците.

"Протестите срещу управляващите заради лошите пътища се разрастват" – пише вестник СЕГА. "Край Своге блокадата продължава всяка вечер, ще бъде затворено и шосето за Боровец, където ще се съберат недоволни от поддръжката на пътя към планинския курорт, напрежението не спада и заради смъртоносния участък Русе – Бяла", четем в изданието.

"Двама бивши шефове на Пътната агенция ще бъдат обвинени за състоянието на пътя край Своге", пише 24 ЧАСА. Вестникът публикува информацията, че 5 хиляди професионални шофьори не достигат в България. Средната възраст на водачите е 53 години, а младите нямат интерес заради скъпата и продължителна подготовка.

Експерти на ТРУД обобщават, че комбинацията от скорост, дъжд и мантинела е довела до фаталния случай с автобус край Своге.

Вестник ЗЕМЯ обобщава – "Народът писа "Среден 3" на властта". Това е оценката на българите за пътищата у нас, поставена седмици преди трагедията.

ТЕЛЕГРАФ съобщава: "Уволниха шефа на синоптиците". Проф. Христомир Брънзов обясни пред БНР, че решението на БАН е свързано с протестите на метеоролозите, които искат да излязат от Академията, за да получават нормално финансиране. Просветният министър Вълчев коментира, че това решение е неразумно и повече уронва престижа на БАН от протестите, затова министерството ще приеме института под свое ръководство.

За СТАНДАРТ акцентът е: "По-ниски такси за преводи в евро". Евродепутатът Ева Майдел, която е докладчик за този регламент, обещава от догодина таксите да се намалят драстично.

МОНИТОР предупреждава, че "онлайн ясновидци дерат с 90 лв. кандидат-милионери". Мошениците продавали амулети по интернет с обещания за увеличение на заплатата и успех в бизнеса.

"Само БСП защити болницата в Нова Загора", акцентира ДУМА. Мнозинството от ГЕРБ в местния Общински съвет е решило болницата да бъде приватизирана, а социалистите настояват за обновяване на лечебното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32