Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С лекота свалих 25 килограма за четири месеца

Снимка: Радио Варна

"Отличник" - така д-р Емилова определя Александър Тучев, който успява да свали 25 килограма за 4 месеца. През юли той  посещава клиниката в Боровец заедно със свой приятел, който имал нужда от подкрепа в борбата с наднорменото тегло. Но се оказва, че сам преодолява "предубеждението"  да направи програмата на плодове и чай и да обърне повече внимание на самия себе си. Остава 20 дни на плодове, чай и мед и след това се захранва в продължение на 10 дни. Спазва препоръчания от д-р Емилова режим и когато е в къщи - в работни дни остава през деня на плодове, вечер ограничени количества постна храна, а в почивните дни не мисли много за храната...

У дома прави отново 20-дневна програма на плодове, чай и мед и сега отново е в клиниката, за да направи захранването. Определя, че това е "по-трудната" част от програмата - не защото наистина е трудна, а защото трябва да приготвяш малки количества точно определена храна всеки ден, а в клиниката готвачите се справят отлично и това е улеснение за него. Избира този период от годината да продължи с прочистването на организма си, защото професионално се занимава с ремонт на покриви и "сезонът"  е приключил. Но твърди, че не е имал проблеми да се храни здравословно и когато е имал много работа, защото  леката отпадналост се компенсира с позитивната енергия на храните, които се приемат и липсата на умора от тежкото хранене. "Човек си знае силите и не кара на 100 процента, а на 90 процента. Всичко е наред, няма проблеми с натоварването в работата", продължава Александър Тучев.  Свалянето на килограмите по този начин се оказва "мързеливо" сваляне на килограми почти без усилия, между другото.

Неговият приятел обича храната, сам си я приготвя и не може да се раздели с нея. По препоръка на брата на Александър, който  посещава клиниката на д-р Емилова от години и семейството му са свалили много килограми, двамата приятели отиват на Боровец. Резулатът днес е много добър и за приятеля на Александър, който се е разделил с 20 килограма. Предстои му да продължи със здравословния режим, нужна му е много воля за времето, когато е у дома, за да се доведе нещата докрай и това да се превърне в ежегодна програма, продължава Александър. За себе си казва, че трябва да се научи как да задържи постигнатите резултати и да го превърне в ежедневие, но вече има жокер в джоба, който може да извади когато се налага.

"Моите адмирации към д-р Емилова, методът е много ефективен, но искам той да достигне до повече хора, защото много хора имат нужда от алтернативен начин на лечение. Аз имам няколко приятели в родното Карлово и София, които имат и повече килограми, и диабет или високо кръвно. Моята баба също има проблеми. Трябва да се намери начин повече хора да научат за плодолечението", убеден е Александър Тучев.

Клиниката на д-р Людмила Емилова е хотел "Аква Азур" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" край Варна. Тя ще работи до 21 декември и започва работа от 11 януари.

Телефон за връзка със секретарите : 0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25