Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Midnight Call" - новата песен на Чавдар Гочев

"Midnight Call" е заглавието на новия сингъл на Чавдар Гочев. Песента ще бъде включена в дебютния албум на варненския артист "Завинаги", който ще се появи до няколко дни. Тя е първата за него, изпята на английски език. Текстът е дело на Jackson Lucas, а музиката и аранжиментът - на Чавдар Гочев. Единственият гост-музикант в записа е барабанистът Александър Василев, с когото Гочев работи върху целия албум.

Видеоклипът към песента е режисиран от Радослав Радославов, а интересното в него е, че участие взема друга варненска певица - Polina.

Ето какво сподели Чавдар Гочев в предаването Улица "Събота" за новата си песен и за това, върху което работи в момента:

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Субдибула" се събират в деликатно мълчание

През 2020 г. по случай 35-годишния си юбилей „Субдибула“ се събират отново и решават да започнат работа върху материал за албум, но ситуацията около пандемията забавя осъществяването на проекта и те успяват да запишат първите четири песни чак в самия край на миналата година и началото на тази. В записите, освен основните членове на групата Венци..

публикувано на 25.02.21 в 12:07

Интересни факти за живота на Г.С.Раковски научаваме от изложба във варненската библиотека

Варненци и гостите на града имат възможност да научат интересни и малко известни факти за живота Г.С.Раковски в изложба, посветена на патриарха на българското националноосвободително движение. Тя е подредена във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” и ще остане там до средата на март. Изложбата е част от честванията на 200..

публикувано на 25.02.21 в 09:44

Първа премиера за годината в добричкия Куклен театър

Кукленият театър „Дора Габе“ в Добрич кани тази вечер най-малките си зрители на първата си за тази година премиера. Автор и режисьор на постановката „Наказана Лисана“ е един от куклените актьори в театъра – Румен Куртев. Сценографията е на Ели Качулева, а музиката е на Пламен Мирчев - Мирона. Куклените актьори се надяват, че макар и в трудното..

публикувано на 25.02.21 в 08:20

Апелативният съд във Варна дари 200 тома книги на библиотеката в Аксаково

Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха в кампания за даряване на книги. Събраните близо 200 тома предадохме на библиотеката в читалище „Просвета 1905“ в град Аксаково. Екипът на съда с радост откликна на информацията, че 14 февруари освен празник на виното и любовта е и Международен ден на даряването на книги -..

публикувано на 24.02.21 в 17:41

Млади творци: Независимият автор е този, който пише за себе си

Софийският литературен клуб „Отвъд кориците” тази година празнува 6-тия си рожден ден. Това го прави един от най-дълго просъществувалите литературни младежки клубове в Бълария. В младежкия клуб от писатели са обединени около мнението, че издателствата в България са превърнали литературата в бизнес, а каузата им е да разобличат големите..

обновено на 24.02.21 в 16:58

Приемат се номинации за награди „Варна“ в областта на културата

Приемат се номинации за присъждане на награди "Варна" за ярки постижения в областта на културата. Срокът за кандидатстване е най-късно до 31 март 2021г., като след тази дата предложения няма да се разглеждат. Номинациите са писмени и се адресират до ПК "Култура и духовно развитие" на Общински съвет – Варна. Право на участие в конкурса имат отделни..

публикувано на 24.02.21 в 12:33

Варненската регионална библиотека с юбилейна изложба за Г.С. Раковски

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” –Варна се включва в националните чествания по повод 200 години от рождението на Г. С. Раковски с юбилейна изложба за патриарха на българското националноосвободително движение. Изложбата ще съпътства и националния празник на България –3 март. В изложбата „Нека всеки запише дълбоко в сърцето си: свобода или..

публикувано на 24.02.21 в 09:23