Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската песен за Евровизия на 4-то място според букмейкърите

| обновено на 23.03.21 в 17:07

Букмейкърите поставят българската песен "Growing Up is Getting Old" на младата Виктория Георгиева на четвърто място като претендент за голямата награда на „Евровизия 2021“, съобщава официалният портал за новини на песенния конкурс, Eurovisionworld.

   Шансът за победа на българката според букмейкърските къщи е 8%, като соченият за фаворит, Малта, е с 16% шанс за победа според прогнозите.

Българката обаче е на второ място според прогнозите за това кой ще спечели вторият полуфинал (17%), който всъщност е решаващият, като тя се нарежда след фаворита Швейцария с 28% вероятност за победа. От друга страна Виктория е с 21% шанс да попадне в челната тройка и с 58% шанс да бъде в десетте най-добри.

Букмейкърите посочват представителя на Малта Дестъни Чукуниере, който ще се представи с песента "Je Me Casse", за вероятен победител на „Евровизия 2021“.

Второто и третото място, според прогнозите на експертите, ще заемат музикантите от Швейцария и Франция, съответно с 15% и 10%. Тази година Швейцария е представена от певеца Джон Мухаремай, който се изявява под сценичното име Gjon’s Tears, а Франция е представена от певицата и актриса Барбара Прави.

Руската певица Манижу засега е поставена на тринадесета позиция. Въпреки това видеоклипът на нейното изпълнение на песента " Russian Women" в канала на Евровизия в YouTube стана вторият по популярност, отстъпвайки само на видеото на групата „Hurricane“, която ще представлява Сърбия с песента „Loco Loco“.

Букмейкърите поставят на последно място представителката на Албания, Анджела Перистери с песента “Karma“, само с 1% вероятност за победа.

Конкурсът за песен на Евровизия, отменен миналата година поради пандемията, ще се проведе на 18-22 май в „Ahoy Arena“ в Ротердам с участието на певци от 41 държави. Организаторите заявиха, че състезанието ще се проведе офлайн, но се предвижда да се намали съставът на делегациите, както и броят на журналистите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полската режисьрка Кинга Дембска: Обичам да показвам различни гледни точки, както и да добавям хумор

Последният си филм "Празник на огъня" представи полската режисьорка Кинга Дембска по време на фестивала "Любовта е лудост". Лентата е екранизация по едноименния роман на Якуб Малецки, в който се проследява живота на двете сестри Настка, която страда от церебрална парализа, и Луция, която е балерина. Дембска споделя, че в книгата са представени трите..

публикувано на 26.08.24 в 17:30

Елена Аначкова с "Пейзажи на ума" във Варна

Още един млад талантлив творец прекрачва прага на Галерия A&G Art Meeting тази година. В един от най-наситените и силни сезони за художественото пространство Анна Халамян и Герхард Хорнман канят скулптора Елена Аначкова за самостоятелна изложба. Откриването е на 28 август, сряда, от 18:30. Мотото на експозицията е "Пейзажи на..

публикувано на 26.08.24 в 16:04

В последната седмица на август няколко изложби намират място в изложбените пространства на Двореца в Балчик

Красен Бербенков - изложба живопис От края на август до 10 септември художникът представя в зала „Тунела“ на галерия „Тихото гнездо“ 26-ата си самостоятелна изложба. Тя носи името „Вертикални брегове“, чрез нея посетителите се потопят в суровата романтика на отвесните скали, в настроенията на брега и морето, в енергията на пространството и..

публикувано на 26.08.24 в 14:00

Еколагер в Езерец: обучение по пчеларство за млади природозащитници

Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ организира еколагер в с. Езерец, община Шабла,от 29 август до 1 септември. Около 10 педагози, аниматори, еколози и младежи ще се обучават да изработват сламен кошер, ще участват в практически пчеларски дейности и ще видят отблизо какви са необходимите грижи за отглеждането на..

публикувано на 23.08.24 в 10:02

200 години от създаването на Рибния буквар - акцент в 10-ото издание на международния форум "Българско наследство" в Балчик

Национален исторически музей гостува в Балчик с изложбата "200 години от създаването на Рибния буквар на д-р Петър Берон". Тя ще остане в Мелницата в Белия град до края октомври, съобщи Маруся Костова – директор на международния форум „Българско наследство“, в рамките на който се откри изложбата и която даде начало на международната проява. Тя е..

публикувано на 22.08.24 в 13:39

Международният кинофестивал „Любовта е лудост" започва на 23 август

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ превръща Варна във филмова столица от 23 август до 1 септември, включвайки в програмата си най-новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали, съобщават от общинския пресцентър. Официалното откриване на фестивала е на 23 август от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен..

публикувано на 21.08.24 в 19:20

В Добрич набират участници за конкурса "Млад творец"

Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ набира желаещи за участие в конкурса „Млад творец“. Заявки могат да подават творци в различни области – бижута, дрехи, чанти, изработване на предмети от хартия, дърво и други. Инициативата се финансира от Община Добрич. Право на участие  в конкурса „Млад творец“, организиран от фондация „Добруджа –..

публикувано на 21.08.24 в 16:14