Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево време във вторник

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от северна четвърт, привечер ще се обърне от източна. Максимални температури от 29° до 34°, за Варна 31°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода от 25° до 28°.

Температурите в 6 часа: Варна и Нос Калиакра 22 градуса; Нос Емине 23; Шабла 20; Бургас и Силистра 21; Ахтопол и Разград 19; Добрич и Русе  18; Шумен 16 градуса.

Във Варна атмосферното налягане е 1013 hPa, малко по-високо от средното за месеца, до края на деня слабо ще се колебае. Относителна влажност - 67 %.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 36 минути, залез в 19 часа и 39минути. Продължителност на деня – 13 часа и  3 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /31.6°/е измерена през 1929 година, а най-ниската /11.4°/ през 1926година.

Деж. синоптик: В. Георгиева, НИМХ - филиал Варна


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технологичен предприемач: Две трети от учебния материал е излишен

Българското образование трябва да бъде разтоварено от фактологията. Това каза пред Радио Варна Доброслав Димитров,председател на Управителния съвет на Българска работодателска асоциация иновативни технологии /БРАИТ/: „Необходимо е да се изхвърлят две трети от учебния материал. Всеки има телефон в джоба, всеки може да пита Google. В..

публикувано на 03.09.24 в 08:16

Личен лекар: Дойде времето за противогрипна ваксина

Летните вируси отшумяха, но идвам подходящото време за поставяне на противогрипна ваксина. Това припомни д-р Каролина Златева, зам.-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари — Варна, в предаването «Новият ден» на Радио Варна. Въпреки, че пациентите масово не се тестват за Ковид-19, за нас е ясно, че е този вирус, когато преболедува..

публикувано на 03.09.24 в 07:19

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  03.09.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - ул...

публикувано на 03.09.24 в 05:58

Обновяват пешеходните пътеки около училищата преди първия учебен ден

Oбновяват на маркировката на пешеходните пътеки и възстановяват пътните знаци около училищата и детските градини. Дейностите се извършват във връзка с началото на новата учебна година. Това докладваха на заместник-кмета Илия Коев по време на традиционната оперативна среща в Община Варна, съобщават от общинския пресцентър. Освен освежаване на пътната..

публикувано на 02.09.24 в 17:28
Снимката е илюстративна.

В 12 населени места в област Варна е въведен воден режим

В 12 населени места в област Варна е въведен воден режим. Основният проблем за общините това лято е сушата -  високите температури и липсата на дъжд, което доведе до пресушаване на язовирите, посочват от Областна администрация - Варна, където се проведе заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. В него участие взеха представители на 6..

публикувано на 02.09.24 в 16:49

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, предаде БНР. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в..

публикувано на 02.09.24 в 16:23

Искат 15% ръст на заплатите в образованието, търсят мъже учители

Заплатите на учителите да бъдат увеличени с 15 на сто до 2025 година предлагат от Съюза на българските учители, за да се върнат в професията и мъжете. Това каза във Варна Янка Такева, председател на Съюза на българските учители, която участва в двудневния Международен образователен форум "Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения..

обновено на 02.09.24 в 16:20