Можем ли да печелим от дигиталните си данни

Близо година варненският технологичен стартъп Mimirium работи по проект на Националния статистически институт и Евростат - статистическата служба на Европейския съюз, по проект за умни статистически изследвания. Базирана на блокчейн, платформата на..

публикувано на 31.08.20 в 10:00

АНИМА – мобилно приложение за спокойствие

От хилядолетия насам хората практикуват различни техники или упражнения за ума, които са доказали своето положително влияние върху психиката, физическото и емоционалното здраве на човека – майндфулнес, медитация, прогресивна мускулна релаксация,..

публикувано на 06.07.20 в 17:54

Управляваме стари радиоапарати през телефоните си

Нов живот вдъхва на стари, забравени радиа /радиоапарати/ Минко Минков. Запазваме техния чар и техния ретродизайн и поне за момента сме единствените не само в България, но може би и в света, пояснява той за Радио Варна. Страстта към старите..

публикувано на 18.05.20 в 14:57
Жюстин Томс

Жюстин Томс: Механиката на фалшивата новина е да разчита на нашите страхове

Определението „фалшиви новини“ и/или дезинформация трайно се настани в живота ни в последните години - от случайно допуснати фактологически грешки в дадена информация, през изкуствено преувеличаване заради сензацията и до съзнателно подаване на..

публикувано на 28.04.20 в 10:55

Pomogni.net свързва доброволци и хора, които имат нужда от помощ

Около 2 хил. са вече доброволците в цялата страна, които са се регистрирали на платформата Pomogni.net . По брой на доброволците – около 300-400, Варна е на второ място в страната, каза за Радио Варна един от създателите ѝ Ивайло Мирчев...

обновено на 17.04.20 в 14:25

Пандемията като възможност? Мисия възможна

Само за броени седмици, а на места по света и дни, хората започнаха и дори свикнаха да носят маски, да отменят социални и бизнес събирания, да отменят планове за пътувания и да работят от домовете си и да разчитат все повече и повече на технологиите...

публикувано на 17.03.20 в 11:18

Иновативна online платформа защитава потребителите

Иновативна дигитална платформа  - Justiceto.me , вече позволява на потребителите у нас да подават жалба за по-малко от 5 минути срещу некоректни търговци и в рамките на броени дни да разберат какъв е шансът им да получат обезщетение. Платформата работи..

публикувано на 18.02.20 в 12:00

Даниел и неговият наръчник за оцеляване за чужденци в България

Как да станем фрийлансъри в България? Лесно ли можеш да се запишеш за общопрактикуващ лекар в България? А да си купиш кола? Как да разберем българската данъчна система? Ами българският манталитет?... Това са само малка част от въпросите, които живеещият..

публикувано на 06.02.20 в 12:22

"Микар Иновейшън", които изумиха света с техните лекарствени молекули

Те са двама приятели, които се събират заедно преди години, докато учат астрономия. После пътищата им се разделят, за да се съберат преди малко повече от три години в една друга сфера - биотехнологиите. Днес стартъпът им "Микар Иновейшън" е единствената..

обновено на 28.01.20 в 10:30

Как се наследява имейл или профил във Facebook

Навлизането на новите технологии и бързината в общуването посредством електронни съобщения доведе до по-широко приложение на електронните документи в търговския и гражданския оборот. Те осигуряват бързина при водене на преговори и сключването на..

публикувано на 28.01.20 в 08:16