Внедряват иновативни български практики

Прилагане на иновативни технологии и ефикасни практики, разработени от българи в наши производства стои в основата на проекта на фондация Клъстър "Информационни и комуникационни технологии" , каза за Радио Варна изпълнителният директор Анна Найденова...

публикувано на 23.12.18 в 11:00

Умните домове ще са реалност и у нас до няколко години

Информационните системи и автоматизацията отдавна превземат по един или друг начин домовете ни. Говорим за смарт телевизори, смарт системи, смартфони... В последните години все повече се говори и за т.нар. smart home /умни домове. В това..

публикувано на 24.12.18 в 09:00

Камера във Варна брои пешеходци в района на "Чаталджа"

Камера , монтирана на варненския бул. "8-ми Приморски полк" в района на Чаталджа  засича пешеходния и велосипедния поток. Идеята е реализирана от предприемача Иван Димитров и е част от европейския проект City Walk, който цели да превърне..

публикувано на 18.12.18 в 08:44

До една година всички с електронна лична карта?

21 век! Смартфони, електронни подписи, интернет на нещата, изкуствен интелект и някъде там е разбирането за електронната държава, в която вадите скици на имоти и се подписвате с един клик на мишката, без да ставате от стола си; въртите бизнес с..

публикувано на 11.12.18 в 08:56
Емилиян Енев

Принадлежи ли бъдещето на блокчейн?

Емилиян Енев е технологичен предприемач, основател на компания в в сферата на блокчейн - децентрализиран, непроменим и последователен метод за запазване на информация. Това на практика означава, че информацията се запазва в много и различни компютри..

обновено на 09.12.18 в 10:15

Джейми Уилямс и най-вдъхновяващата реч в спорта

Джейми Уилямс e една от легендите на професионалният американски футбол и Super Bowl, холивудски актьор и предприемач. Участвал е във филма на Оливър Стоун "Всяка една неделя" и дори автор на една от най-известните мотивационни речи в киното ,..

публикувано на 08.12.18 в 09:00

Търсят се преприемачи за новия сезон на The Founder Institute

Настоящи и бъдещи предприемачи с идеи в различен етап на реализация могат да кандидатстват в новия сезон на най-големият стартъп инкубатор в света - The Founder Institute . Това съобщи за Радио Варна директорът му в София Милен Иванов. Това е..

публикувано на 31.10.18 в 15:48
Галин Динков - вдясно, Георги Христов - вляво, след награждаването им за най-добър блокчейн стартъп.

Варненски стартъп взе световна награда

Проектът на варненците Галин Динков и Георги Христов - Mimirium Network , спечели наградата за най-добър блокчейн стартъп в света на едно от най-големите събития в света в сферата на високите технологии и най-голямо в Близкия Изток – GITEX Future..

публикувано на 25.10.18 в 16:16

Хитри идеи за транспорта ще обсъждат във Варна

Бъдещето на автомобилите, използването на електроенни билети, кибер технологиите и дори покупката на биткойтни от киоск или ПОС терминали влизат във фокуса на първата във Варна конференция за е-мобилност и транспорт . Това коментира за Радио Варна..

публикувано на 01.10.18 в 13:54

"Умна пейка" ще има във Варна

До броени седмици във Варна ще бъде монтирана „умна” пейка. Оборудвана със слънчеви батерии, тя не само ще предоставя възможност за зареждане на мобилни устройства, но и безплатен безжичен интернет, smart осветление и дори сензор, който да замерва..

обновено на 26.09.18 в 07:16