В StartUp тази седмица търсим мястото на business intelligence

С каквото и да се занимава една компания – без значение дали в нея работи един или десетки, тя винаги следи дейността на своите преки съперници. Понякога завижда на успехите им, а друг път се радва на пораженията. За да са в крак с времето,..

публикувано на 23.01.18 в 10:34

И Варна с ангелски бизнес клуб

Варна официално има своя ангелски клуб – BBF Angels Club , който цели да подобри достъпа до финансиране на развиващите се предприемачи. Между 30 и 200 хил. евро ще могат да получат стартиращи компании от новосъздадения клуб на бизнес ангелите във..

публикувано на 15.01.18 в 15:02

В StartUp тази седмица: Алекс Ненов и безкрайните опции за бизнес в Интернет

Има безкраен брой начини, по които може да печелите от интернет. Това смята серийния предприемач Алекс Ненов , тазседмичният ни гост в предаването StartUp. "Ако гледате само Шампионска лига" вероятността да имате добри идеи не е много голяма, но ако..

обновено на 09.01.18 в 15:13

IBA ще обединява български предприемачи от цял свят

Нова бизнес организация ще събира българските предприемачи от цял свят, както и международни компании с бизнес интереси в България. Зад Международен бизнес алианс България/ International Business Alliance Bulgaria (IBA) стои екип от няколко души,..

обновено на 03.01.18 в 11:01

В StartuP тази седмица: По пътя на ирландското анимационно студио Cartoon Saloon

В началото на 2018 г. в StartUp ви срещаме с основателя на със Студио "Змей" - аниматорът Димитър Петров, за да ви разкажем историята на възстановяването на  анимацията в България. Студио "Змей", базирано в облаците, или по-скоро в облачните..

публикувано на 03.01.18 в 10:50

В StartUp представяме уникалните маски Airlief за пречистване на въздуха

Уникални маски, които ще помагат на хора с респираторни проблеми и ще пречистват въздуха разработват екип от българи. Замисълът е пречистването на въздуха да става на 99 процента. Иначе всяка от маските ще има индивидуален дизайн, филтри, че дори..

обновено на 20.12.17 в 15:04

Как се разказват добри истории? Чуйте Евтим Милошев в StartUp!

Евтим Милошев – един от най-успешните телевизионни и кино продуценти у нас, от няколко дни разкрива във Варненския свободен университет тънкостите на това да работиш с десетки актьори, холивудски режисьори и дали може да се издържаш с документални..

публикувано на 27.11.17 в 11:26

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка. Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите..

публикувано на 21.11.17 в 10:33

Как Варна стана център в производството на електрически велосипеди

В StartUp тази седмица говорим за електрическите велосипеди. Ще ви срещнем с Галин Бонев – варненец, създател на уникален дървен електрически велосипед, признат за един от най-красивите на специализираното изложение Eurobike в Германия..

публикувано на 16.11.17 в 11:24

В StartUp тази седмица търсим къде е мястото на електромобилите

От 30 октомври в София стартира услуга за споделена мобилност с електромобили. Tq се управлява чрез мобилно приложение, с помощта на което клиентите могат да намерят най-близкия до тях свободен електромобил, да го резервират и наемат за нужното им..

публикувано на 06.11.17 в 17:18