Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Кой спечели и кой загуби на евровота - темите в предаването "След избора" от 17 часа по Радио Пловдив!

В първите часове на 25 май Европа осъмна с нов-стар шампион – заслужено или не – кралският Реал Мадрид срази съгражданите си от Атлетико и в следващите 365 дни ще се титулува Европейски шампион. При това за рекордния десети път! Краят на деня очакваме..

публикувано на 25.05.14 в 14:01

17 % избирателна активност към 12 часа отчитат от Галъп

Около 17  % е избирателната активност към 12 ч. – съобщи Първан Симеонов от „Галъп”. Активността се движи изцяло в руслото на евроизборите от 2009 г. – допълни социологът. И тогава, и сега към 8 часа са отчетени 3 процента, към 10 ч. – 9 процента, а..

публикувано на 25.05.14 в 13:05

Над 8.8 % избирателна активност към 10.00 часа, според Галъп

5,51 % е избирателната активност към 10 ч в страната съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев.  Разминават ли се данните с тези на екзит пола – търсим информация от Първан Симеонов от социологическата агенция „Галъп”,..

публикувано на 25.05.14 в 11:21

Ексклузивна самооценка за матурата по БЕЛ в "Извън протокола"

В "Извън протокола" ви предлагаме ексклузивната самооценка на абитуриентка от елитна пловдивска гимназия за текстовата задача в матурата по БЕЛ. Чуйте как смело тя хвърли мост между собствените си интереси и стихотворението на Никола Вапцаров, което иначе..

публикувано на 23.05.14 в 16:47

Между матурите и евровота - теми в програма "Ден след ден" на 23 май!

На фона на проваления от управляващите дебат по вота на недоверие и завършващата кампания за евровота, учениците от 7 и 12 клас държаха втората за годината матура. Как се справиха децата в "Ден след ден" ще ни представят в репортажите си Антоанета..

публикувано на 23.05.14 в 14:15

Мина и математиката :)

Без сигнали за нарушения и нередности премина изпътът по математика след седми клас в Пловдив. В нацоиналното външно оценяване от града и областта се включиха 5 279 ученици, 285 седмокласници не се явиха на изпита – съобщи Рангел Райчев – старши..

публикувано на 23.05.14 в 14:03

Журналистът Иван Бедров за старта на евровота

Възкресеният национализъм печели почва за сметка на отстъпващия европеизъм – това са очакванията на европейските медии за изхода от избори 2014-та в Европейския съюз часове след техния старт.  Знаете, че днес гражданите на Великобритания и Холандия..

публикувано на 22.05.14 в 15:49

В програма "Ден след ден" на 22 май

Писател – авантюрист, откривател на едно от чудесата на света, журналист – еврооптимист и ученици – жертва на административна немърливост. Това се героите на днешната ни програма, в която център на вниманието са започналите с много неизвестни..

публикувано на 22.05.14 в 14:45

"Трънски разкази" и първо прекосяване на Черно море с каяк от Петър Делчев

Пловдивският драматичен театър подписа договор за правата на книгата “Трънски разкази. Балканска сюита ” от Петър Делчев.   Това е най-продаваната книга на издателство „Сиела”, а критиката  сравнява автора с Йовков и Хайтов, който предлага „сурова,..

публикувано на 22.05.14 в 14:34

Празникът на Св.св.Константин и Елена в Пловдив

В  деня на Св.св. Константин и Елена  в едноименната църква в Стария град  идваха много пловдивчани.  Храмът е от най-старите и най-посещаваните в Пловдив и е и паметник на културата . Репортажът оттам е на Галя Митева. Мястото на църквата не е..

публикувано на 21.05.14 в 15:22