Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Трети фолклорен събор край теснолинейката

Най-високата жп гара на Балканите - Аврамово, е домакин на Трети национален събор на народното творчество и приятели на теснолинейката.  Съборът е под мотото "С хора и песни край релсите тесни".   Началото е от 13 часа, след като пристигнат..

публикувано на 08.08.20 в 09:32

С над 40% спад на туризма в Пловдив заради Covid-19

Пловдив трябва да развива определени видове туризъм, заяви вицепремиерът Марияна Николава днес в общината. Тя посети кмета Здравко Димитров и представителите на туристическия сектор.  "В културната столица освен туризъм за историческите важни..

обновено на 06.08.20 в 14:08

Протестът втвърди партийните ядра, липсва публичен дебат

За политолога проф. Румяна Коларова , най-тревожно в ситуацията на тези  протести в момента, е „липсата на какъвто и да е публичен дебат“. Особено за хората, които не са в София и следят развитието от медиите. Според нея, х ората се чувстват „като..

публикувано на 31.07.20 в 16:09

В „Ден след ден“ да изпратим жежкия юли

Изпращаме най-горещия месец в годината с горещи теми и събеседници. В предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив от 15 до 17 ч. чуйте: С политолога проф. Румяна Коларова ще обобщим нажежения политически сезон, преминаващ под знака на..

обновено на 31.07.20 в 14:35

Границата на президентския имунинет е прецизна

В интервю на Емил Костов с експерта по конституционно право Атанас Славов говорим за решението на Конституционния съд, че по време на мандата си пpeзидeнтът и вицeпpeзидeнтът мoгaт дa ca oбeкт нa пpoвepки и paзcлeдвaния, но не може да им ce пoвдигaт..

публикувано на 30.07.20 в 17:10

Мнения и решения "Ден след ден"

Българите продължават да не харесват властта си и да искат промяна, но не държат на предсрочни избори. Този извод правят социолозите от „Галъп“ на резултатите от телефонен сондаж за продължаващите протести и исканията, които се поставят на тях. Ще..

публикувано на 30.07.20 в 14:41

42% от българите искат предсрочни избори, 54% - не

Българите продължават да не харесват властта си и да искат промяна, но не държат на предсрочни избори.  Това сочат данните от независим телефонен сондаж, извършен от "Галъп интернешънъл" между 22 и 24 юли сред 800 души. "На пръв поглед това звучи..

публикувано на 30.07.20 в 13:52

Мерките за свободните артисти са добри, но идват късно

Парите за подкрепа на свободните артисти ще бъдат достатъчни известно време. Намерението за отпускане на финансовата помощ, обявено от министъра на културата Боил Банов, като антикризисна мярка е много хубаво, заяви Ивомир Игнатов – Кени,..

публикувано на 29.07.20 в 17:05

Глътка бира с 9% ДДС ще е освежаваща, но не за клиентите

Днес Комисията по бюджет и финанси в парламента прие 9 % ставка ДДС и върху виното и пивото. Как това ще се отрази на ресторантьорския бизнес коментира с Иван Антонов, който стопанисва известен пловдивски ресторант.  По думите му ковид- кризата е свила..

публикувано на 29.07.20 в 15:24

"Ден след ден" към актуалното на 29 юли

Общонационален антиправителствен протест се готви отново тази вечер в София, Пловдив и още редица градове на страната. В града под тепетата организаторите планират отново да блокират централни булеварди и да спрат движението. По темата говорим с един..

публикувано на 29.07.20 в 14:45