Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Опасният коронавирус: въпросът е кога ще стигне България

Въпросът е не дали ще има, а кога ще стигне до България. Така доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив разпространението на мистериозния коронавирус от Китай, който..

публикувано на 24.01.20 в 16:19

МОСВ от години не си върши качествено работата

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика. Няма точен отговор колко точно и какви отпадъци се горят в..

публикувано на 24.01.20 в 15:32

Фокусите "Ден след ден"

Докъде стигнаха усилията на общината да облекчи трафика в Пловдив? Има ли резултати от въвеждането на нова организация на движението на възлови кръстовища в града? Къде са въведени промените и къде предстоят? Каква е обратната връзка с шофьорите?..

публикувано на 24.01.20 в 14:58

Въвеждат часове по мислене в средно училище в Първомай

Единствената пловдивска номинация за директор и екипа му в първия национален конкурс „Иноватори в образованието“ е на Чавдар Здравчев от Първомай. Той  ръководи СУ „Проф. Асен Златоров“ вече шест години и въвежда иновативните методи през цялата..

публикувано на 24.01.20 в 13:49
Златка Цвеева, председател на Инициативния комитет за свикване на местен референдум в Пещера

Референдум да реши за депо за опасни отпадъци в Пещера

Над 300 подписа са събрани за няколко часа само на пунктовете в центъра на Пещера, колко са се подписали в другите пунктове ще стане ясно по - късно . Това обяви пред Радио Пловдив Златка Цвеева , председател на Инициативния комитет, който..

публикувано на 23.01.20 в 16:03

Училища свиват план-приема заради едносменния режим

Министерството на образованието определи лимит на паралелките с прием след 7-ми  клас, като училищата от Пловдивска област трябва да се вместят в 215.  Това е с 4 паралелки по-малко спрямо миналата учебна година. От РУО - Пловдив потвърдиха, че се..

публикувано на 23.01.20 в 13:17

Фундаментът на БНР са хората, а финансите - движещата му сила

Андон Балтаков е новият генерален директор на Българското национално радио. Той беше избран на днешното заседание на Съвета за електронни медии при втория опит за избор на нов директор.  За новия ръководител на БНР гласуваха четирима от членовете на СЕМ,..

публикувано на 22.01.20 в 16:09

Важно е законово уреждане на грижата за хора с деменция

Нужно ли е законово регламентиране на грижата за дементно болните у нас – социалният психолог Ирина Илиева, изпълнителен секретар на Гражданско Сдружение „Алцхаймер България" в едно интервю, предизвикано от случая с брутално отношение в Центъра за..

публикувано на 22.01.20 в 15:36

Политиците трябва да се научат да мислят стратегически

Поредният вот на недоверие към правителството няма да успее прогнозира в интервю за Радио Пловдив политологът Антоний Гълъбов. Според него темата е загубила част от блясъка си. Стана  така, защото БСП заяви, че ще внася вот на недоверие на 30..

публикувано на 22.01.20 в 15:19

Проблеми и диалог "Ден след ден"

Община Чепеларе е със запорирани сметки заради задължения към адвокат и почистваща фирма. Кметът Боран Хаджиев смята, че предшественичката му Славка Чакърова е отговорна за проблема. Тя пък припомня, че запорирането на общинските сметки се е случвало..

публикувано на 21.01.20 в 14:52