Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Изборът на Гешев е с убедителна подкрепа

Иван Гешев  бе повторно избран за главен прокурор от  пленума на Висшия съдебен съвет . Той отново получи убедителна подкрепа от кадровиците с 20 гласа „за“ и 4 „против“, точно както и при първото гласуване, провело се на 24 октомври.  За Радио..

публикувано на 14.11.19 в 16:54

Общината да участва с логистика в концесията на летище "Пловдив"

Не смятам, че има нещо, което да различава съществено 2017 г, когато се подаваха документите за концесионната процедура, от сега. Нищо драматично не се е случило, имаме инфраструктура с малко по-крещяща нужда от подобрение, но това не променя..

публикувано на 14.11.19 в 16:00

Бетонният мост трябва да се запази и разшири

Комисия в НКЖИ отвори днес ценовата оферта на единствения кандидат за проекта за железопътния възел в Пловдив.  Обединение Проект Пловдив, в който водещ участник е Трейс груп Холд, е единствен кандидат за поръчката с предложение от близо 112 млн. лева...

публикувано на 14.11.19 в 15:24

Трудният път на големите проекти „Ден след ден“

Изграждането на пробив под Централна гара в Пловдив струва 112 милиона лева. Това е единствената оферта, представена днес в НКЖИ от консорциум, в който водещ участник е строителната компания Трейс. Държавата обаче е готова да плати малко под 80 милиона..

публикувано на 14.11.19 в 14:45

В Бюджет 2020 има две стъпки напред - балансът и ръстът от 3,3%

Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет за 2020 година. Приоритетите в него са образованието, здравеопазването, отбраната и повишаването на доходите. Предвидено е приходите да бъдат равни на разходите и да възлизат на 46,8 милиарда..

публикувано на 13.11.19 в 15:07

„Ден след ден“ на 13 ноември

Дъждовно, бюджетно и прогнозно – с таково темпо продължава и втората половина на срядата. В двата часа на следобедната ни програма говорим за парите на държавата. Бюджет 2020, който е пица с пармезан и шунка -според управляващите. И още - бюджет..

публикувано на 13.11.19 в 14:24

Сегашният модел на ТЕЛК не съдържа механизми за контрол

Случаят с ТЕЛК-овите решения за директора на пазарджишката болница и на 2-те ТЕЛК комисии там е поредният удар върху доверието на хората в тази система. Отвсякъде практиката крещи, че трябва да има смяна на модела, заяви в интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 12.11.19 в 14:32

Теми с продължение в "Ден след ден" на 12 ноември

Новите управляващи вече встъпиха официално в длъжност. След като вчера новият кмет на Пловдив Здравко Димитров се закле пред ОбС, днес той представи управленския си екип. Кои са неговите заместници, разказва в репортажа си Живка Танчева . Днес..

публикувано на 12.11.19 в 14:20

Повече паркоместа и детски площадки в "Северен"

Получих ключовете от временно изпълняващия длъжността кмет Красимир Асенов.  Не съм търсил Ральо Ралев, има си органи, които да се занимават и да уточняват какво се е случило, не е моя работа. Това обяви пред Радио Пловдив новият кмет на..

обновено на 11.11.19 в 17:06

Очакваме управление, отворено към хората

Всеки един от кметовете на Пловдив е допринесъл с нещо за града. Пловдивчани най-добре биха  дали оценка.  Това каза за Радио Пловдив журналистът от в. Марица .Валентина Йеремиева. Тя коментира п редизвикателствата пред  новата местна власт,..

публикувано на 11.11.19 в 16:56