Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Само отреждането им за паркове пази зелените площи в Пловдив

Съюзът на ландшафтните архитекти е предложил в Пловдив да се създаде звено „Зелена система“, защото сме единствената община без фокус по тази тема в администрацията. Ладшафтният архитект Станимир Шаламанов посочи, че няма политическа..

публикувано на 05.10.20 в 16:44

Европейски изпити и български оценки "Ден след ден"

Зелените площи в Пловдив не само не се увеличават, а реално намаляват. Битката между защитниците на зелената система и строителните предприемачи е неравностойна. Едните са твърде малко, другите са мощно атакуващи и най – вече – имат..

публикувано на 05.10.20 в 14:51

Ковид отказа едва 5% от желаещите да учат в чужбина българи

С 5% по-малко са кандидати да учат в чужди висши учебни заведения. Това стана ясно днес на форум „Световно образование“, който се провежда в Гранд хотел „Пловдив“ до 18 часа. Причината затова е пандемията от Covid-19, заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 05.10.20 в 12:29

УХТ раздаде на първокурсниците таблети за дистанционно обучение

Университетът по хранителни технологии в Пловдив откри новата учебна година. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви в словото си, че висшето училище обучава кадри в сектора „Туризъм“, който осигурява 12% от БВП на държавата...

публикувано на 05.10.20 в 12:23

Автобусните превозвачи за плащанията в кризата от COVID-19

30 млн. лв. ще получат малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози . Това стана ясно след подписването на договор между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на икономиката Лъчезар..

публикувано на 02.10.20 в 15:44

Радио Пловдив „Ден след ден“

Три месеца продължават антиправителствените протести у нас. От вчера официално и Комисията по граждански свободи в Европарламента подкрепи недоволството на българите. В Брюксел се безпокоят от дълбоките и системни слабости в правовата държава. Също..

публикувано на 02.10.20 в 14:59
Андон Балтаков - генерален директор на БНР

Радио Пловдив е очите и ушите на своята аудитория

Радио Пловдив - една от основните медии в Централен-Южен район Като една от основните медии в целия Централен-Южен регион определи Радио Пловдив генералният директор на БНР Андон Балтаков. В ефира на „Вход свободен“, където гостува наживо..

публикувано на 02.10.20 в 14:29

Всеки град се развива край река, знае новият собственик на Адата

Строителният предприемач Ангел Куков е новият собственик на остров Адата в река Марица.  Това е станало преди дни, като той го е купил от наследниците на търговеца и дарител Константин Хаджикалчев, един от най-богатите българи преди Втората..

обновено на 01.10.20 в 16:36

Пловдивчани за "COVID-пенсиите"

Пенсионерите ще получават надбавка от 50 лева до края на пандемията, а след това пенсиите ще бъдат индексирани. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди два дни на обиколка в Ловешко. Вчера след заседание на парламентарната социална комисия..

публикувано на 01.10.20 в 16:36

Когато доверието е подкопано, идват наказателните мерки

12 години след приемането на България в ЕС все още е в сила Механизмът за сътрудничество и проверка, иначе казано контролът дали страната ни отстранява пречките пред върховенството на закона. Във вчерашния доклад на ЕК България е критикувана за..

публикувано на 01.10.20 в 16:10