Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Още две седмици ваканция в област Пловдив, ясли и градини затварят

Учениците от Пловдивска област остават във ваканция в следващите две седмици, обяви на заседание на Областния кризисен щаб началникът на Регионалното управление по образование Иванка Киркова. Тя уточни, че ще започнат дистанционни консултации..

обновено на 13.03.20 в 16:33

Отклонението от карантината се криминализира

Ситуацията с разпространението на коронавируса е извънредна и изисква нови правомащия в управлението на държавата, за да се вземат бързи и оперативни решения. Това коментира в ефира на Радио Пловдив независимият депутат и юрист Явор Нотев, който..

публикувано на 13.03.20 в 15:07
Константин Кацаров

Вярвам в доброто, че тази превенция е в името на здравето

Извънредното положение заради коронавируса затваря баровете, клубовете и дискотеките. Някои от собствениците в Пловдив вече обявиха, че няма да работят от днес до 13 април.  Вярвам в доброто, че наистина тази превенция се прави, за да има по-малко..

публикувано на 13.03.20 в 15:03

Коронавирусът материализира понятието "форсмажор"

Загуби, липса на възможност за каквато и да  е прогноза, неясни надежди за някаква компенсация – това са пораженията на коронавируса върху бизнеса .... на този етап.       Росица Касабова е винопроизводител. Продукцията й трябваше да участва в..

обновено на 12.03.20 в 17:06

Мигрантският натиск тревожи Гърция повече от коронавируса

Гръцките власти изграждат бежански лагера само на осем километра от българската граница. Това безспорно притеснява хората в близост и от двете страни пункта Кулата – Промахон. Според вицепремиерът Красимир Каракачанов това може да предизвика..

обновено на 12.03.20 в 16:33

Българите са индивидуалисти, но имат силно чувство за оцеляване

Смях срещу паника, дали тази формула е  удачна срещу коронавируса? Коментарът е на философа проф. Здравко Попов, президент на Института за публична политика. Ние сме в поредица от проблеми, като върхът е тази зараза, която е глобална..

публикувано на 12.03.20 в 16:03

Смях срещу паника „Ден след ден“

Стигнал коронавирусът до България. Погледнал, казал си: "Сърце не ми дава". Разплакал се и си тръгнал. Това гласи популярен виц в социалните мрежи, където е отбелязано още:  Не се страхувайте, коронавирусът скоро ще се счупи, все пак е направен в..

публикувано на 12.03.20 в 14:54

Не всяваме паника в Пловдивска област с още по-твърди мерки

Към настоящия момент няма нужда да се свиква извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Пловдив пред вид мерките срещу COVID-19, оповестени след Съвета по сигурност към Министерски съвет. Това заяви пред Радио Пловдив областният управител..

обновено на 11.03.20 в 16:54

Ресторантьорите отчитат отлив на клиенти

Определено се забелязва отлив на клиенти и то е от около 6 март. Точно преди празника на жената имаше доста откази на резервации . Това каза в интервю по Радио Пловдив Еню Енев, председател на Сдружението на пловдивските хотелиери и ресторантьори..

публикувано на 11.03.20 в 16:15

Дисбалансите бяха ясни отдавна, вирусът само ги ускорява

Всеки външен шок рефлектира и върху българската икономика, а и при евентуална рецесия в еврозоната ще бъдет засегнати всички, прогнозира Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика.       Според него, съврзано с корона вируса, на този етап..

публикувано на 11.03.20 в 15:35