Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Не винаги, когато се излива рогът на изобилието, се печелят избори

От първи юли догодина ще се индексират пенсиите, които са над 300 лева, а минималната ще бъде увеличена с 50 лева още от първи януари и ще бъде 300 лева, обяви  социалният министър Деница Сачева.  Индексацията на пенсиите от 300 до 369 лева от..

публикувано на 08.10.20 в 16:05

Пари и идеи „Ден след ден“

Община Пловдив ще подкрепи финансовите си възможности с нов заем, за да се случат планираните проекти по градската инфраструктура. Това решиха днес общинските съветници. В същото време кметът Здравко Димитров отчете 31 милиона лева неплатени..

публикувано на 07.10.20 в 14:20

Дебатът в ЕП е димка за прием на Истанбулската конвенция

"Снощният дебат в ЕП беше срамен и безплоден за България", п редставителите на политическите сили изнасяха мръсното ни бельо, но зад прикритието на дебатите се прави отново опит страната ни да приеме Истанбулската конвенция" , коментира  пред Радио..

обновено на 06.10.20 в 16:51

ВМРО се обяви против тегленето на заем без готови проекти

ВМРО няма да подкрепи на общинската сесия предложението да бъде теглен 120-милионния заем – заяви градският лидер на организацията Борислав Инчев. Основната причина за това е, че за инфраструктурните обекти или липсват проекти, или те се..

обновено на 06.10.20 в 16:50

"Съюз за Пловдив" одобрява тегленето на нов заем

Подкрепяме всякакви добри намерения, които носят максимален икономически и социален ефект на Пловдив и пловдивчани. Това заяви в коментара си по повод тегленето на нов голям заем, което ще бъде разгледано на утрешната сесия  съветникът от "Съюз за..

публикувано на 06.10.20 в 16:13

Само отреждането им за паркове пази зелените площи в Пловдив

Съюзът на ландшафтните архитекти е предложил в Пловдив да се създаде звено „Зелена система“, защото сме единствената община без фокус по тази тема в администрацията. Ладшафтният архитект Станимир Шаламанов посочи, че няма политическа..

публикувано на 05.10.20 в 16:44

Европейски изпити и български оценки "Ден след ден"

Зелените площи в Пловдив не само не се увеличават, а реално намаляват. Битката между защитниците на зелената система и строителните предприемачи е неравностойна. Едните са твърде малко, другите са мощно атакуващи и най – вече – имат..

публикувано на 05.10.20 в 14:51

Ковид отказа едва 5% от желаещите да учат в чужбина българи

С 5% по-малко са кандидати да учат в чужди висши учебни заведения. Това стана ясно днес на форум „Световно образование“, който се провежда в Гранд хотел „Пловдив“ до 18 часа. Причината затова е пандемията от Covid-19, заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 05.10.20 в 12:29

УХТ раздаде на първокурсниците таблети за дистанционно обучение

Университетът по хранителни технологии в Пловдив откри новата учебна година. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви в словото си, че висшето училище обучава кадри в сектора „Туризъм“, който осигурява 12% от БВП на държавата...

публикувано на 05.10.20 в 12:23

Автобусните превозвачи за плащанията в кризата от COVID-19

30 млн. лв. ще получат малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози . Това стана ясно след подписването на договор между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на икономиката Лъчезар..

публикувано на 02.10.20 в 15:44