Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Ралица Денчева открива изложба в Етнографски музей-Пловдив

В Етнографски музей – Пловдив самостоятелна изложба „Дойдох като пролетта“ открива Ралица Денчева. Експозицията е от 27 платна маслена живопис, която представя свят изпълнен с нежност и любов. Картините на Ралица Денчева са изпълнени с портрети, цветя,..

публикувано на 07.02.20 в 14:50

Въвеждат еднопосочно движение на 15 улици в центъра на Пловдив

Движението за автомобили в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ става еднопосочно, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.  Близо половината от общо 250-те пътни..

публикувано на 07.02.20 в 13:19

"Одисей" иска да пътешества по света

“Одисей“ да пътува извън страната – това е амбицията на екипа на Драматичен театър Пловдив, който създаде спектакъла към програмата на града като Европейска културна столица. Италия е първата страна, с която се водят разговори, разказа..

публикувано на 06.02.20 в 16:04

Нито САЩ, нито ЕС ще наложат върховенство на правото у нас

Съдия Андон Миталов стана първият български гражданин, който е с наложена забрана да влиза в САЩ заради корупция. Освен него с такава рестрикция е и семейството му. Какъв знак е това за България, какви ще са последиците за страната ни и ще се отрази..

публикувано на 06.02.20 в 15:47

Зимни и други страсти в „Ден след ден“ на 6 февруари

Зимата напомни за себе си и колкото и красива да е, пак създаде трудности. В Смолянско отново има села без ток, затънали автобуси, закъсали камиони и коли. Зимната обстановка ще следим и в „Ден след ден“ с областния управител Недялко Славов . И..

обновено на 06.02.20 в 14:36
Пламен Райчев, зам.- кмет на Пловдив по „Строителство и инвестиции“

През 2020 година Пловдив ще реализира проекти за 85 млн. лв

85 млн. лева са отделени за капиталовата програма на Пловдив за 2020-та година. Опитахме се да оптимизираме разходната част, надяваме се на сесията на 11-ти февруари проектите да бъдат приети от съветниците , каза заместник-кметът с ресор..

обновено на 06.02.20 в 12:25

Конкурс търси най-добрата украса за 3 март

Конкурс „С България в сърцето“ се организира за втора поредна година в Първомай. Фабриката за знамена в града в партньорство с общината ще търсят най-празничната атмосфера в детските градини и училищата за 3 март. Идеята е деца и ученици, с помощта..

публикувано на 05.02.20 в 17:20

Засилен екоконтрол за фирмите в Пазарджик

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев проведе извънредна среща със собствениците на промишлени предприятия, които заустват отпадни води в реките Пишманка и Марица. За Радио Пловдив след срещата той обясни, че поводът е  зачестилите..

публикувано на 05.02.20 в 17:00

Тепърва САЩ ще вадят имената на корумпирани българи

Мисля, че основното послание на Америка е – действайте по-смело, ето ви един от тях.  Така проф. Марин Русев, геополитически анализатор, коментира минути след като стана известно оповестеното от САЩ име на съдията от Специализирания..

публикувано на 05.02.20 в 16:20
Първан Симеонов

Президент и правителство от студена в ледена война

Замразяването на отношенията президент – правителство и отражението на войната между институциите върху обществото и позициите на България върху геополитическата карта коментира за Радио Пловдив социологът Първан Симеонов, изпълнителен..

обновено на 05.02.20 в 16:04